BØRNS + Sam Fender (indie/pop)

11/16/2017
Tickets

BØRNS
+ Sam Fender

BØRNS is de band rondom de creatieve duizendpoot Garrett Borns. Oorspronkelijk is hij afkomstig van Michigan, woonde een tijd in NYC maar ruilde de stad al snel in voor de bergen van Los Angeles waar hij woont in een boomhut tussen de vogels en vlinders. “It brought out my inner child, but in a very enlightening and meditative way. All I heard at night were crickets and coyotes. And I was writing a lot of music.”

In 2014 bracht hij zijn debuut EP Candy uit en het jaar daarop het album Dopamine met daarop de hits 10.000 Emerald Pools en Electric Love. “All of the vocals were first takes, it came from the feeling of longing and the world slowing down when you dive deep into love.”. Het tweede album van de band wordt verwacht in augustus van dit jaar.

Na een uitverkochte show in 2015 komt BØRNS terug naar Q-Factory Amsterdam op donderdag 16 november en wij verwachten opnieuw een bonk “explosion of sunlight” op het podium!

+ support: Sam Fender
De 21 jarige Britse singer/songwriter trok de aandacht van de manager van Ben Howard in de pub waar hij werkte en met enige regelmaat optrad. Zijn debuutsingle 'Play God' (die werd gemixed door Barny Barnicott - Arctic Monkeys) bracht hij in eigen beheer uit. Sam Fender heeft een doorleefde stem en maakt prachtige, zielstrelende nummers doordrongen met folk, roots en gospel. Sam Fender stond afgelopen juni op Down The Rabbit Hole maar de support show voor BØRNS zal zijn eerste Nederlandse clubshow zijn.

BØRNS - 10,000 Emerald Pools