Amsterdam Funk Orchestra: A Night of Brazilian Funk

12/10/2022
Tickets

Amsterdam Funk Orchestra: A Night of Brazilian Funk

De overtreffende trap van Funk is Braziliaanse Funk! Warmbloediger en swingender dan deze uitzinnige muziek kan het bijna niet worden. Amsterdam Funk Orchestra serveert een volledig nieuw en uniek funkprogramma, met op vocalen niemand minder dan Lilian Vieira! Brazilian Funk combineert de invloeden van James Brown en Parliament met de cool-tropicalia feel van het Zuid-Amerikaanse continent. De grootste funkband van Nederland wordt voor deze gelegenheid nóg groter. Naast de hardest working director in funk Efraïm Trujillo en “grand dame of Dutch-Brazil” Lilian Vieira, zingt ook Breno Viricimo en speelt één van de grootste nieuwe talenten in Nederland Lucas Santana dwarsfluit en saxofoon.

Lilian Vieira
De Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira (Teresópolis, Rio de Janeiro, 1966), heeft zich, sinds ze op haar 23e naar Nederland kwam, door haar speciale timbre, grote improvisatievaardigheden en charismatische podiumpersoonlijkheid ontwikkeld tot een vocaliste van naam. Dit is gedeeltelijk te danken aan haar rol in de Brazilectro-groep Zuco 103. Lilian Vieira werkt ook met diverse jazz-, soul- and funkbands and dj’s. Als gastvocaliste heeft ze meegewerkt aan tientallen opnamen. De laatste jaren is ze teruggekeerd naar haar muzikale wortels, het zingen van populaire Braziliaanse muziek en klassieke akoestische samba.

Lucas Figueiredo Santana
Lucas Figueiredo, geboren in São Paulo, begon zijn muzikale studie op klarinet in de stad Piracaia, op het platteland van São Paulo – Brazilië. Hij kreeg de kans om deel te nemen aan verschillende groepen in de Bragantijnse regio, zoals de Youth Big Band van Atibaia en de Youth Symphonic Band van Bragança Paulista.Hij won de Jonge Solistenprijs bij het Tom Jobim Jeugdorkest in 2014 en de Latin Grammy Cultural Foundation award 2016. Sinds september 2018 is Lucas vast lid van Millenium Jazz Orchestra, vaste vervanger van Peter Beets & Henk Meutgeerd New Jazz Orchestra en New Cool Collective Big Band met Benjamim Herman.


Amsterdam Funk Orchestra ft. Lilian Vieira
Tickets: € 23,-*
Datum: 10 december
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

*Ticketprijs inclusief 3,- servicekosten

Tickets
Facebook event