Batushka by Krzysztof Drabikowski & Malevolent Creation (death / black metal)

03/07/2020
Tickets

Batushka by Krzysztof Drabikowski & Malevolent Creation

Aftershow: Konkhra

Black en death metal liefhebbers opgelet! Het geheimzinnige Poolse gezelschap Батюшка ofwel Batushka by Krzysztof Drabikowski komt met Malevolent Creation naar Amsterdam.

In 2015 kwam Батюшка met het debuutalbum Litourgiya als een orkaan de extreme metalscene binnenrazen. De combinatie van black metal met de thematiek vanuit de Slavisch-orthodoxe kerk, bleek een gouden greep. Onder de occulte monnikskappen gaat een zeer geheimzinnige band schuil die overweldigd met een mix van snelle, atmosferische black metal en Russisch-orthodoxe gezangen. Vanwege een vete tussen de bandleden bestaan er nu 2 bands onder dezelfde naam. De versie die in Q-Factory zijn intrede zal doen is van de oprichter Krzysztof Drabikowski.

De veteranen van Malevolent Creation hebben ook een bewogen tijd achter de rug. Na een flinke wijziging in de bezetting kwam het tragische bericht dat frontman Brett Hoffman de strijd tegen kanker niet had weten te winnen. De instrumenten zijn (gelukkig) weer opgepakt na deze schok, zij het met alleen Phil Fasciana als origineel bandlid. Lee Wollenschlaeger (Throne Of Nails, Imperial Empire) vult de flinke schoenen van Brett Hoffman. Onlangs heeft het vijfkoppige monster het album ‘The 13th Beast’ uitgebracht. ‘The 13th Beast’ is een album die de ware liefhebber geen enkel moment zal vervelen. Met een productie die staat als een deur, strak gespeelde riffs, uitstekende vocalen, en een interessante en afwisselende sound kun je gewoon geen buil aanvallen. Dit is zoals death metal hoort te klinken: strak, scherp, interessant, en boeiend van begin tot eind (100/100),’ aldus Rockmuzine.

De aftershow wordt verzorgd door Konkhra! Deze Deense extreme metalband zal na de show van Батюшка de kelder onveilig maken.

MALEVOLENT CREATION - Release The Soul (OFFICIAL VIDEO)
Батюшка & Malevolent Creation
Tickets: € 24,15*

*Ticketprijs inclusief €3,15 servicekosten en betalingskosten.

Datum: Za. 7 mrt
Deuren open: 19:00 uur
Malevolent Creation: 19:30 uur
Батюшка: 20:50 uur

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook

Misschien vind je dit ook leuk:

Pestillence