CLUB ACHTUNG! The Telescopes + Treetop Flyers (psych/rock)

03/23/2019
Tickets

CLUB ACHTUNG!

The Telescopes + Treetop Flyers

Op zaterdag 23 maart opent Club Achtung! voor het eerst haar deuren voor Treetop Flyers en The Telescopes uit de UK. Club Achtung houdt je waakzaam en duikt met enige regelmaat op uit de diepe ondergrond om je te verrassen met nieuwe acts, maar ook de verborgen helden uit de gevestigde indie orde worden niet vergeten.

Het zijn mooie tijden voor psych-liefhebbers met in de winkel een nieuw album van de Engelse noise en space rock helden The Telescopes. 'Exploding Head Syndrome' is alweer het elfde wapenfeit van de in 1987 opgerichte band uit Burton upon Trent. Een sterk staaltje psych en shoegaze met een vleugje dreampop.

De band van Stephen Lawrie kent de klappen van de zweep. Met albums op gerenommeerde labels als Creation Records, Fuzz Club Records en nu op Tapete Records en zelfs een heuse John Peel Session opzak mag je gerust van een aardige staat van dienst spreken. Ooit beïnvloedt door acts als The Velvet Underground en 13th Floor Elevators, maakt The Telescopes live nog steeds een ijzersterke indruk getuige het succes van hun huidige tour. Niet slecht voor een band die door het toonaangevende Engelse Melody Maker omschreven werd als 'the musical equivalent of cackling maggots spilling out through the eyeholes of the beautiful'.

Niet te missen voor liefhebbers van Spacemen 3, The Jesus and Mary Chain en The Brian Jonestown Massacre.

De soulvolle countryrockers van Treetop Flyers wonnen de Glastonbury Festival Emerging Talent Competition en maakten indruk op SXSW en Eurosonic met hun onvervalste americana met sublieme samenzang à la Crosby, Stills, Nash & Young maar dan met een Londens rock’n’roll randje. Sluit je ogen en je waant je op een zonovergoten roadtrip langs de West Coast van de VS. Met een nieuw album op zak wordt het tijd dat de rest van de wereld aanhaakt en kennis gaat maken met Treetop Flyers!

19:00 Open
20:00 Treetop Flyers
21:30 The Telescopes

The Telescopes - Flying
Club Achtung!
Tickets: € 14,50*
Datum: Za. 23 maart
Open: 19:00 uur
Aanvang: 20:00 uur

* Ticketprijs inclusief servicekosten en betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook