Countdown Café: Courbois & Courbois – T-99 - OORKA

10/29/2019
Tickets

Countdown Café

Courbois & Courbois - T-99 - Oorka

Het Countdown Café is terug! In samenwerking met NH Radio en radiomaker Kees Baars brengt Q-Factory het populaire wekelijkse live radioprogramma 'Countdown Café' terug op de radio en op de planken. Wekelijks zal een gratis concert in Q de de basis vormen van het radioprogramma dat elke zondagavond zal worden uitgezonden op NH Radio.

Bij een optreden van vader en zoon Pierre en Barend Courbois komen twee werelden samen: jazz en hardrock op één podium. Grootmeester op drums Pierre Courbois trok na zijn studie aan het muzieklyceum in Arnhem naar Parijs en speelde er met jazzgrootheden als Eric Dolphy en Ben Webster. Daarna toerde hij over de hele wereld met onder anderen John McLaughlin, Don Cherry en John Coltrane.

Rootsrocktrio T-99 uit Amsterdam staat al meer dan vijftien jaar aan de top van de Europese alternatieve rootsrock. Tezamen drie rock-‘n-rollvrijbuiters, die graag aan de dwangbuizen van de internationale muziekpolitie wensen te ontsnappen. Op vintage instrumenten speelt T-99 met enorme energie, grote muzikaal vakmanschap en veel passie een uniek brouwsel van muzikale stijlen dat eigenlijk alleen kan worden omschreven als ‘de T-99-sound’, maar als je toch vergelijkingsmateriaal zoekt, denk dan maar gewoon aan Dr. John die aan het jammen is met Los Lobos in een volgepakte zweterige garage net buiten Austin, Texas.

Oorka is een vierkoppige, energieke Tamil-rockband uit Chennai, India. Hun muziek is diep en krachtig - vanaf de sarcastisch grappige teksten tot aanstekelijke melodieën en hooks, hun liedjes vinden hun oorsprong in de eenvoud van het leven en schilderen een reis waarvan je gedachten echoën. Oorka is de eerste band die ooit een Tamil-rockalbum heeft uitgebracht en komt naar Nederland voor een optreden in Countdown Café.

T-99 "Sun"
Countdown Café
Entree: Gratis
Datum: Di. 29 okt.
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Facebook