Countdown Café: Focus - The Tightropes - The Pheromones - Rob Wtenweerde

01/22/2019
Tickets

Countdown Café

Focus - The Tightropes - The Pheromones - Rob Wtenweerde

Wekelijks brengt Kees Baars in samenwerking met NH Radio en Q-Factory het populaire en legendarische live-programma 'Countdown Café' op de radio. Iedere dinsdag vormt een gratis concert de basis van het programma wat elke zondagavond wordt uitgezonden op NH Radio. De opnames op dinsdagavond in Q-Factory zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Verwacht elke week nationale en internationale topacts zoals je van Countdown Café gewend bent.

The Tightropes is een Nederlands power trio. Deze band leeft om op te treden. Sta niet verbaasd te kijken als nummers uit de reguliere setlist wordt afgewisseld met ter plekke geïmproviseerde soulmuziek. Het powertrio speelt in de stijl van de grote powertrio’s uit de jaren ’60 en ’70 als the Jimi Hendrix Experience en Cream. De muziek van the Tightropes kenmerkt zich ook door een geluid dat overduidelijk met funk is geïnjecteerd en doet denken aan the Meters. Het plezier dat de heren op het podium uitstralen is erg aanstekelijk, dus stilstaan tijdens een optreden is een grote uitdaging!

Er zijn weinig Nederlandse bands die internationaal zoveel bekend hebben verworven als Focus. In het begin van de jaren ’70 vestigden zij zichzelf als Nederlands meest succesvolle en gewaardeerde pop-rock groepen. De band werd opgericht door Thijs van Leer, die de meeste hits van de band voortbracht als ‘Sylvia’, ‘Hocus Pocus’ en ‘House of the King’. In het begin van de nieuwe eeuw begon Focus aan een grootse comeback in de Nederlandse popscene, en een jong publiek werd bekend met megahit ‘Hocus Pocus’, toen deze in een 4 minuten durende tv-reclame van Nike voor het WK-voetbal werd ingezet.

The Pheromones klinkt als Amsterdam, ze maken pure rock muziek met een scheut blues. De heren hebben zich laten inspireren door Herman Brood en Golden Earring, echte Nederlandse oerrock, en vinden dat er in het huidige muzikale klimaat te weinig van dergelijke muziek te vinden is. De eerste single van de band ‘Stronger’ werd vrij snel opgepikt door MTV en 3FM en was ook te horen in de Amerikaanse serie Californication. Sindsdien gaat het hard met de band en deden ze al meerdere rondes langs de grootste Nederlandse festivals en bekendste podia.

Rob Wtenweerde is zanger-liedjesmaker, radiopresentator, dichter en gitarist. Hij maakt eigenwijze Nederlandstalige liedjes met dichterlijke teksten, puik gitaarspel en een bijzonder stemgeluid. In November 2018 verscheen zijn EP ‘VERHALEN’, waarop al deze kwaliteiten overduidelijk te horen zijn. Met deze plaat op zak toert Rob de komende tijd door het land om mensen kennis te laten maken met zijn vertellingen en muziek.


The Tightropes - Your 18th Birthday
Countdown Café
Entree: Gratis
Datum: Di. 22 jan 2019
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Facebook