Countdown Cafe: Freelance Band / Hans de Booy / The Silverfaces

05/01/2018
Tickets

Countdown Café

Freelance Band / Hans de Booy / The Silverfaces

Countdown Café is terug!

Wekelijks brengt Kees Baars in samenwerking met NH Radio en Q-Factory het populaire en legendarische live programma 'Countdown Café' op de radio. Iedere dinsdag vormt een gratis concert de basis van het programma wat elke zondagavond wordt uitgezonden op NH Radio.

De opnames op dinsdagavond in Q-Factory zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Verwacht elke week nationale en internationale topacts zoals je van Countdown Café gewend bent.

In deze editie hebben we niemand minder te gast dan The Freelance Band.

Op het repertoire van The Freelance Band staan nu zowel nummers uit de eerste periode als veel nieuw werk. De band noemt de eigen muziek ‘Little Big Music’ en die klinkt Amerikaans. Er is een omvangrijk repertoire met uitsluitend door de band zelf geschreven nummers, waarvan de wortels (roots) duidelijk in het zuiden van de Verenigde Staten liggen. Je hoort Folkblues, Countryblues, Swampblues en Calypso voorbijkomen. Met de footstomp als extra drum en messcherpe vier-stemmige samenzang swingt de band als nooit te voren en is iedere show voor publiek en band een groot feest.

Je carrière starten zoals The Silverfaces dat deden was uniek om te doen! Met hun derde optreden wonnen ze de beroemde Amsterdam Pop Prize en slechts een paar maanden later speelden ze op nationale televisie en om het af te maken, Europa's grootste showcasefestival '' Eurosonic Noorderslag ''.

Hans de Booij studeerde kleinkunst in Antwerpen en werd daarna theatertechnicus voor onder andere Boudewijn de Groot.
Muziekuitgever Hans Kusters stelde hem in 1983 in staat zijn eerste album op te nemen. Dit album (Hans de Booij) was zowel in België als in Nederland een succes en leverde de hitsingles ''Een vrouw zoals jij'', ''Annabel'' en ''Thuis ben'' op.

Countdown Café
Locatie: Kelder
Tickets: Gratis
Datum: 1 mei
Open: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur
Facebook