Countdown Café: JP den Tex - Mercy John - Handsome Johnny - Black Bottle Riot

03/05/2019
Tickets

Countdown Café

JP Den Tex - Mercy John - Handsome Johnny - Black Bottle Riot

JP Den Tex waagde zich in de jaren ’70 als één van de eersten aan een originele Nederlandse adaptatie van Amerikaanse countryrock. Wat tegenwoordig bekend staat als ‘Americana’ zat bij JP in het bloed. De muziek was geënt op bands als Traffic, The Band en Neil Young. Hierna maakte hij deel uit van verschillende bands, waarvan Vitesse de bekendste was. De laatste jaren ontwikkelde JP zich tot een boeiend verhalenverteller op het podium, onder meer door zijn succesvolle theatertoer ‘Op Weg Naar Huis’ met Kees Prins en Paul de Munnik.

Mercy John is onvervalste Americana van Nederlandse bodem. De songwriter is natuurlijk wel eens in Amerika geweest. In Nashville bijvoorbeeld, waar het schrijven van songs net zo makkelijk gaat als thuis. Op het album This Ain’t New York uit 2017 beschrijft Mercy John zijn wereld; angsten en geluk, liefde en verdriet. Volgens OOR ‘’Een dijk van een Americana plaat van eigen bodem”.

Mark van Dijk is het creatieve meesterbrein achter Handsome Johnny. Samen met drums, gitaarspel en het geweld van de contrabas is dit energieke viertal compleet. Mark maakte al drie mooie, goed ontvangen albums en is nu toe aan een frisse start met Handsome Johnny. Op het menu staan uitstekende songs in de stijl van Americana & roots-rock met een vleugje country.

De heren van Black Bottle Riot komen uit Nijmegen, waar de avonden lang en zwoel zijn en waar ’s avonds rond een nasmeulende barbecue de gitaren tevoorschijn gehaald worden. Dit ritueel begon bij de heren in 2008 maar nu, ruim 10 jaar later, zijn ze nog steeds niet te stoppen. Met hun vierde gloednieuwe album ‘Fire’ op zak touren ze door het land om hun onvervalste, vlammende southernrock ten gehore te brengen. Klinkt als: Lynyrd Skynyrd, ZZ Top en Thin Lizzy.


JP Den Tex 'Wake Up In A Different World'
Countdown Café
Entree: Gratis
Datum: Di. 5 maart
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Facebook