Countdown Café: Knight Area / PennyLeen

03/06/2018
Tickets

Countdown Café


Knight Area / PennyLeen

Countdown Café is terug!

Wekelijks brengt Kees Baars in samenwerking met NH Radio en Q-Factory het populaire en legendarische live programma 'Countdown Café' op de radio. Iedere dinsdag vormt een gratis concert de basis van het programma wat elke zondagavond wordt uitgezonden op NH Radio.

De opnames op dinsdagavond in Q-Factory zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Verwacht elke week nationale en internationale topacts zoals je van Countdown Café gewend bent.

In deze editie hebben we niemand minder te gast dan Knight Area en PennyLeen

Knight Area was aanvankelijk een soloproject van Gerben Klazinga. Na het verschijnen van debuutalbum The Sun Also Rises in 2004, besloot men een band te vormen.

Na diverse optredens door Europa, en na onder andere een optreden op NEARfest in Amerika, verscheen in 2007 het tweede album Under a new Sign. De oorspronkelijke zevenmansformatie werd in december 2007 teruggebracht tot een bezetting van vijf muzikanten. In deze samenstelling werd ook het derde album Realm of Shadows uitgebracht.

Met een muziekmakende vader (Ed Krebbers) en een muziekminnende moeder (Leen Krebbers) is het niet zo verwonderlijk dat Penny Leen al op jonge leeftijd begon met het maken van muziek. Ooit begonnen als zangeres en saxofoniste in het funk-, soul- en jazzcircuit is ze uitgegroeid tot een singer-songwriter die niet zozeer geïnspireerd is door genres maar meer door het leven en de liefde.

Still Waters/Savage Waves is het nieuwe album en haar meest intense werk tot nu toe. Het maken van het album was een gigantisch project waar ze drie jaar lang aan heeft gewerkt en waar meer dan 35 muzikanten aan hebben meegewerkt.

Knight Area- Memories
Countdown Café
Locatie: Kelder
Tickets: Gratis
Datum: 6 maart
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Facebook