Countdown Café: Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt - Rob Klerkx & Jude Johnstone - E1 Ten - The Legendary Hangovers

03/19/2019
Tickets

Countdown Café

Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt - Rob Klerkx & Jude Johnstone - E1 Ten - The Legendary Hangovers

Wekelijks brengt Kees Baars in samenwerking met NH Radio en Q-Factory het populaire en legendarische live programma 'Countdown Café' op de radio. Iedere dinsdag vormt een gratis concert de basis van het programma wat elke zondagavond wordt uitgezonden op NH Radio.
De opnames op dinsdagavond in Q-Factory zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Verwacht elke week nationale en internationale topacts zoals je van Countdown Café gewend bent.

Het semi-akoestische roots trio Spanjers, Dijsseldonk en Planteijdt vondt elkaar in de liefde voor de legendarische muziek van The Band, en gaan samen op soortgelijke wijze vocaal te werk. Drie karakteristieke leadzangers dus, die om elkaar heen lijken te cirkelen en dan weer prachtig samenvallen. Het trio maakte deel uit van de bejubelde tour ‘The Band: Music from Big Pink to the Last Waltz’, met vijfmans band en verhalen van Leo Blokhuis. Nu treden ze op als semi-akoestisch trio met muziek van o.a. Bob Dylan, Bobby Charles en Dr. John.

Rob Klerkx is bekend als drummer van de band Moke, maar voornamelijk actief als liedjesschrijver en zanger van zijn eigen band Rob Klerkx & The Secret. De muziek die hij maakt wordt vaak beschreven als ‘Explosieve Americana’. Jude Johnstone is een Amerikaanse Singer-songwriter. Johnstone schreef het nummer 1 lied "The Woman Before Me" op Yearwood's debuut-CD, die ook een award van Broadcast Music Incorporated won. In 1997 won Johnny Cash de Country Album van het jaar Grammy voor zijn album II Unchained (Johnny Cash album) waarvoor Jude het titelnummer schreef. Deze editie van Countdown Cafe staan de twee samen op het podium.

E1 Ten is bij het grote publiek beter bekend als frontman van Nederlands Funktrots Gotcha! onder het alias (the) Rockattack Ten. Sinds 1988 is E1 Ten actief in de Nederlandse rapscene, toen de jonge rapper door DJ Fix werd ontdekt en zijn eerste plaat getiteld „Gimme Some‟ uitbracht. Dit jaar heeft hij de grenzen opgezocht en kwam in januari zijn solo album "The Lovefunk" uit.

The Legendary Hangovers is een energieke gitaarband met hoofdzakelijk eigen nummers, een enkele obscure cover daargelaten. Ze spelen een mix van stevige country en rock 'n' roll, met vleugjes surf en garagerock. Bassist Maarten van Rijn, Rhinestone voor insiders, komt uit Hoorn en speelt virtuoze loopjes op zijn Fender Jazz bass. In zijn kielzog heeft hij 3 kornuiten uit de Zaanstreek meegenomen, Bob Glas op gitaar, Jeroen Helmer op de drums en Patrick van Sante op keel, percussie en gitaar. Zelf zeggen ze dat ze klinken alsof ze achterna gezeten worden door een horde dolle wolven. Komt dat zien dus!

Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt Live in Studio Silvester
Countdown Café
Entree: Gratis
Datum: Di. 19 maart
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Facebook