Countdown Café: Spitfire - Sam & Julia - Raggende Manne - Walden

02/12/2019
Tickets

Countdown Café

Spitfire - Sam & Julia - Raggende Manne - Walden

Het uit Antwerpen afkomstige Spitfire is bij onze zuiderburen bekend van de muziek in de TV serie en films van de ‘Crimi Clowns’ saga. Het groove-rock power trio bracht de eerste single uit op Antwerp Metal Fest in 2014, debuutalbum ‘State Of Mind’ volgende in januari 2017, en sindsdien timmert het trio flink aan de weg. In mei 2019 komt er een nieuwe EP uit die gemaakt is in samenwerking met producer Jo Cassiers. De muziek van de band doet sterk denken aan Foo Fighters, Royal Blood, Wolfmother, Rage Against The Machine en Muse.

Sam & Julia hebben een gemeenschappelijke affectie voor Americana, country en folkmuziek met als grote voorbeelden Bob Dylan, Emmylou Harris, Wilco en Neil Young. In 2016 stonden ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland en ze verzorgden het voorprogramma van Tangarine. Inmiddels zijn ze tot een volledige band uitgegroeid en namen ze deel aan de Popronde. De muziek is aangename folk, met diepgravende teksten en mooie melodieën en harmonieën die nog lang in het hoofd blijven hangen.

Raggende Manne, de band rond zanger Bob Fosko, bestaat 30 jaar en werd vooral bekend met het nummer ‘Poep in je Hoofd’. Met de heerlijke chaotische sound die zijzelf omschrijven als ‘hectische jazz-punk’ komen ze na een veel te lange onderbreking weer terug in hun oude bezetting, aangevuld met gitarist Arnold Smits. Over het nieuwe album zei Fosko; Je kan gaan zitten wachten, maar actie is beter, het resultaat mag er wezen!

Walden is oorspronkelijk ontstaan uit de as van Cees & Mees (die al eerder furore maakte in zalen als de Effenaar, Tivoli en op Cortonville). Aangevuld met Bombardier Muffy’s bassist Pelle Simon (de schreeuw van Sittard) en Seymour Sachs’ gitarist Jef America (fuzzist in hart en nieren) is er een mix ontstaan van kabbelende psych rifjes, dromerige samenzang afgewisseld met keiharde fuzz partijen en feedback. De muziek is grotendeels geïnspireerd op de Scandinavische omzwervingen van frontman Mees: wegrennen van autosmokkelaars, slapen onder bruggen, bevriezen in een tipi, maar ook de nachten lang durende zonsondergangen, de stilte van de bergen en de eeuwige vrijheid, waardoor ook de blues er sterk doorheen klinkt.

Sam & Julia - Now I See (Live at Paradiso)
Countdown Café
Entree: Gratis
Datum: Di. 12 feb.
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Facebook