Countdown Café: The Grand East - Miller & The Tone Machine - Ten Times A Million

07/09/2019
Tickets

Countdown Café

The Grand East - Miller & The Tone Machine - Ten Times A Million

Het Countdown Café is terug! Vanaf dinsdag 2 januari brengen we in samenwerking met NH Radio en radiomaker Kees Baars het populaire wekelijkse live radioprogramma 'Countdown Café' terug op de radio en op de planken in Q. Wekelijks zal een gratis concert in Q de de basis vormen van het radioprogramma dat elke zondagavond zal worden uitgezonden op NH Radio.

Rock ’n soul, gebracht door een van enthousiasme uit elkaar spattende band: The Grand East. Een nietsontziende tornado van vrijgevochten tukkers. Gebroederlijk staan ze naast elkaar op het podium, met in het midden een bezwerende frontman die zichzelf het graf in werkt om het publiek mee te slepen naar de wereld van The Grand East. De sound en energie van deze band zijn ongekend en overdonderend. Wars van commercie, pretenties en muziekopleidingen. Alles wat ze op het podium laten zien hebben ze daar ook geleerd. In de hoogste versnelling, als het kan. Maar ze kunnen ook terugschakelen, als het moet. Soms strak rechtdoor, soms uit de bocht. Soms over de snelweg, soms de toeristische route. Ze kunnen het overal. Ga ze zien, ga ze horen, het is alle moeite waard.

"Wij zijn zeven gasten die veel plezier hebben in het maken van muziek, als je het dan toch in een hokje wil stoppen noem het dan Achterhoekse soul". Miller & the Tone Machine is een nieuw band vol oude bekende uit de Achterhoekse muziekscene. De leden kun je ook kennen uit bands als The Tendement Kids, Heavy Hoempa, Crystal Dream en Opticks. Half april maakten ze hun podiumdebuut en enkele weken later stonden ze al in het voorprogramma van 10CC. Op de debuut-EP staan vijf heerlijke songs. De band haalt hun inspiratie bij moderne soullegendes en overgieten de eigen nummers daarna met een dikke Achterhoekse blues- en rocksaus. Om je vingers bij af te likken, zo lekker.

Ten Times A Million is een Nederlands-Duitse alternatieve rockband, opgericht in 2012 in Enschede. Het vijftal produceert een kenmerkende sound, waarin softe filmische stemmingen contrasteren met euforische manie. Qua muziekstijl en moderne productie worden ze vergeleken met acts als Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys, Foo Fighters en Royal Blood. Onder hun vorige naam Mandrake’s Monster speelde de groep al heel veel shows, waaronder een aftershow voor the Red Hot Chili Peppers en meerdere showcasefestivals van Los Angeles tot When Copenhell Freezes Over in Kopenhagen.

The Grand East - What a Man (Official Video)
Countdown Café
Entree: Gratis
Datum: Di. 9 juli
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Facebook