Cronin: A tribute to Shane MacGowan and The Pogues (irish folk)

12/13/2018
Tickets

Cronin: A Tribute to Shane MacGowan and The Pogues

Cronin is, naast een succesvolle Ierse band, de begeleidingsband van The Pogues zanger Shane MacGowan. En dus ligt het voor de hand dat de beste tribute to The Pogues/Shane MacGowan komt van... Cronin.

De band rond de broers Michael en Jonathan Cronin heeft inmiddels een uitstekende live reputatie op hun naam staan in eigen land, met zowel hun eigen muziek als die van The Pogues en MacGowan. The Pogues hebben een grote invloed uitgeoefend op de popmuziek vanaf 1986. Vooral dankzij hen is folkmuziek niet alleen meer voor 'geitenwollen sokken', maar heeft het, ook nu nog, invloed op de moderne muziek. Groepen als Finnegan's Lads, Dropkick Murphys, Flogging Molly, Mumford & Sons zijn enorm beïnvloed door The Pogues.

De viermansformatie speelt tijdens de eerste helft van de show nummers uit hun eigen repertoire, waaronder songs van hun recent verschenen album 'The first kiss of love' met de sterke single 'She saves'.

Na de pauze kruipt Cronin in de rol van 'de band van' en bij gebrek aan Mac Gowan himself nemen ze ook de vocalen voor hun rekening. Nummers van The Pogues en Shane solo komen voorbij, waaronder natuurlijk de Kerst- tranentrekker 'Fairy Tale of New York'. MacGowan zegt over deze tribute: “Ze brengen de songs beter dan ik het zou doen”. Daarnaast heeft hij zich persoonlijk met de setlist bemoeid, dus deze avond is 100% MacGowan approved.

The Pogues - If I Should Fall From Grace With God

Misschien vind je dit ook leuk

Cronin
Tickets: € 17,50*
Datum: Do. 13 dec.
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

* Ticketprijs inclusief servicekosten.

Exclusief betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook