De duivel ligt altijd op de loer - Unieke verhalen over muzieklegendes uit de mond van popjournalist Harry de Jong

01/24/2021
Tickets

De duivel ligt altijd op de loer

Unieke verhalen over muzieklegendes uit de mond van popjournalist Harry de Jong

Hij mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis, werd in Manchester door een beveiliger uit de tuin gesleurd van Thake That lid Jason Orange en kreeg van Hamburg tot Parijs privé optredens van Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en The Dubliners. Harry de Jong was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlak voor diens dood.

Harry de Jong: geboren in 1952 in het Friese Oudeschoot maakte de afgelopen 45 jaar een fascinerende reis door de internationale muziekindustrie. Hij schrijft/ schreef voor Friesch Dagblad, GPD, Lust For Life ( Revolver), OOR, Humo en de Australische editie van de Rolling Stone.

Overal kwam de Jong backstage, in een hotelkamer of bij de groten der aarde thuis op de bank en bracht hij een aantal hoogtepunten uit in het boek met de titel ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’.

In de gelijknamige voorstelling die hij samen maakt met Willem De Vries wordt het publiek getrakteerd op een avondje onversneden pophistorie en meegezogen naar alle vindplaatsen van weleer. En De Jong put niet alleen uit zijn zeer goed ontvangen boek. Ook komen niet gepubliceerde verhalen aan bod. Uiteraard krijgt het publiek alle ruimte om vragen te stellen.

De eerder genoemde Willem de Vries is als gedreven moderator en targetman naast de Jong helemaal op zijn plaats op het podium: eerlijk en onvoorspelbaar. Beide heren kennen elkaar al sinds 1982. De eerste ontmoeting was in het vliegtuig tijdens een persreis naar Londen voor een interview-sessie met Black Sabbath. De Vries werkte indertijd voor de Vara/3FM. Tegenwoordig is hij een energiek gezicht voor Omrop Fryslân als radiomaker.

De avond wordt gecomplementeerd met een singer-songwriter die songs speelt die horen bij de verhalen.

De Nederlandse pers o.a. over het boek ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’.

Lust For Life Magazine:

“ Een boek vol openhartige, informatieve interviews waardoor we de muzikant echt beter leren kennen. De auteur gunt daarmee de lezer een blik achter de vaak mythische buitenkant. Een boek vol scherpe observaties”!

Telegraaf:

“Harry de Jong beleeft al 45 jaar jaar geweldige rock and roll avonturen”.

Dit programma is coronaproof georganiseerd met gelimiteerde capaciteit en er zijn enkel zitplaatsen beschikbaar.

Dit programma zou oorspronkelijk plaatsvinden op 8 november 2020. Ben je verhinderd op de nieuwe datum? Klik hier voor meer informatie.

DuivelsePromo
De Duivel Ligt Altijd Op De Loer
Tickets: € 16,67*

*Ticketprijs inclusief €2,17 servicekosten en betalingskosten.

Datum: Zo. 24 jan. 2021
Open: 15:30 uur
Aanvang: 16:00 uur

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook