Flamin' Groovies + Fungo Bat (garagerock/powerpop)

09/22/2017
Tickets

Flamin' Groovies

+ Fungo Bat

De legendarische Amerikaanse cultband Flamin' Groovies, die aan de wieg stonden van de hedendaagse garagerock, komen op vrijdag 22 september naar Amsterdam.

Hoewel de in 1965 opgerichte Flamin' Groovies nooit de aandacht heeft gekregen die het verdient, worden ze door liefhebbers gezien als één van de grootste rock 'n roll bands ooit. De band releasde niet alleen drie powerpop parels als 'Shake Some Action', 'Flamin' Groovies Now' en 'Jumpin In The Night', maar speelde ook met grootheden als Iggy Pop & The Stooges en de Ramones. Na vorig jaar een 7'' inch single te hebben gereleased via het gerenommeerde Burger Records is de band weer 'back in action'. Dit najaar verschijnt er zelfs een nieuw album genaamd 'Fantastic Plastic', die alleen in een zéér gelimiteerde oplage verkrijgbaar zal zijn bij hun live shows. Een niet te missen avond voor de echte sixties garage en powerpop liefhebbers.

Fungo Bat

Fungo Bat is multi-instrumentalist en songwriter Sam Verbeek (Echo Movis). Ontstaan uit een obsessie voor obscure Beat en Psychedelica. Met een microfoon en een gitaarversterker maakt hij zijn door obscure beat en psychedelica van onder andere Nazz, The Action en Big Star, geïnspireerde producties vanuit zijn vieze zolder, ook wel Studio Trapgat genaamd. Dit hol is zo klein dat je, waar je ook zit, praktisch altijd in het trapgat valt. Dit resulteert echter wel in een vuige mix van Garagerock, Beat, Psychedelica en Punk. Wat weer perfect bij de sound van de Flamin’ Groovies past.

Shake Some Action (the proper 1976 version)
Flamin' Groovies + Fungo Bat
Tickets: € 20,-
Datum: 22 sept.
Open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Tickets
Facebook