Gitarist Educatie Markt

11/19/2017
Tickets

Gitarist Educatie Markt

Gitaarschool Nederland, EGTA, Guitar Matrix en Gitarist presenteren zondagmiddag 19 november een conferentie annex festival over gitaar leren spelen en gitaar doceren. Gitaardocenten komen bij elkaar, wisselen kennis uit over lesgeven anno 2017 en laten werk van hun leerlingen horen.

Met onder andere:

* Namens TrueFire komen Zoumana Diarra Music en Rory Ronde hun kersverse videocursussen toelichten en met hun spel demonstreren.
* Tom Barbier doet namens BOSS zijn veelgeprezen masterclass Guitar Sound Shaping.
* Evert Zeevalkink laat zien wat je allemaal met je YouTube-kanaal doen kan.

WORKSHOPS EN DEMO’S
Doel van deze Gitarist Educatie Markt is alle aanwezige gitaardocenten en gitaarstudenten (van beginner tot gevorderd) allerlei kennis en tools mee te geven waarmee ze respectievelijk hun gitaarlessen en hun gitaarspel kunnen verbeteren en inspiratie kunnen opdoen.

Tom Barbier - Guitar Sound Shaping
In het voorjaar deed de Belgische gitarist Tom Barbier namens Boss een indrukwekkende masterclasstour onder de fraaie titel ‘Guitar Sound Shaping Outside The Daisy Chain’. Hoe integreer je je pedalen op betrouwbare wijze in je set-up, hoe combineer je ze met midi en digitale multi-effecten? Hoe controleer je dit alles live op een eenvoudige manier? Hoe haal je het maximum uit een pedalboard? Tom Barbier demonstreert effectvolgordes, expressiemogelijkheden en sounds maken op een heel inzichtelijke, aantrekkelijke manier, met op-en-top gitaarspel bovendien. De masterclass wordt mogelijk gemaakt door Boss.

Zoumana Diarra - West African Guitar
Al jaren staat hij aan de top van de Nederlandse gitaarscene, de Malinese gitarist Zoumana Diarra. Hij toerde de theaters langs met het illustere gezelschap Five Great Guitars en gaat dat begin volgend jaar weer doen. Ondertussen heeft hij in de VS een videocursus West African Guitar uitgebracht, geregisseerd door de Nederlandse gitarist Matthieu Brandt. Gezamenlijk zullen ze de ins en outs van elf West-Afrikaanse stijlen doorlopen tijdens deze workshop. Een wereld gaat voor je open!
De masterclass wordt mogelijk gemaakt door TrueFire.

Rory Ronde - Neo Soul Guidebook
Rory Ronde is de meester van de neo-soul in Nederland. Hij speelt met Wouter Hamel en Giovanca, met New Cool Collective, en met het theatrale La Garcon. Met zijn eigen hiphop/soul/jazz/funk crossoverband Les Cooles de Ville bracht hij een tweede ep uit. Voor het Amerikaanse TrueFire maakte hij zeer recent een videocursus onder de titel Neo Soul Guidebook. Met Matthieu Brandt leidt hij ons door de cursus.
De masterclass wordt mogelijk gemaakt door TrueFire.

Evert Zeevalkink
Als sessiemuzikant speelde Evert Zeevalkink onder meer met Niels Geusebroek, Tim Akkerman en Dotan. Onlangs bracht hij onder de naam Evert Z de ep ‘Driven By Daylight’ uit. Op de Gitarist Educatie Markt wijdt hij uit over zijn veelgeprezen YouTube-kanaal waar inmiddels meer dan 30 ‘looping’ video’s en 50 andersoortige gitaarvideo’s verzameld staan, met meer dan 10.000 abonnees. www.youtube.com/evertzeevalkink

TALENT PODIUM
Er is in de middag ook een Talent Podium waar leerlingen van gitaarscholen zich presenteren en beoordeeld worden door een jury, resulterend in de benoeming van ‘Gitaarschool Nederland Talent 2017’ en natuurlijk goede feedback.

STANDS
Natuurlijk zullen ook diverse gitaarfabrikanten, importeurs en bouwers zich deze dag presenteren. Kom je laten voorlichten en probeer van alles uit. Meer informatie over standruimte of anderszins professionele deelname is in te winnen bij Jan-Wouter Oostenrijk van Gitaarschool Nederland, Ronald Willemsen, Erk Willemsen of Ollie Schmitz van Gitarist of Jack Pisters en Meindert Bussink van Guitar Matrix.

Gitarist Educatie Markt
Tickets: € 8,25*
Datum: 19 nov.
Tijd: 13:00 uur - 17:30 uur

* Ticketprijs inclusief servicekosten.

Exclusief betalingskosten.

Tickets
Facebook