Grandmaster Flash (hiphop)

02/23/2019
Tickets

Grandmaster Flash

Don’t push me, cause I’m close to the edge! Een van de founding fathers van de hiphop brengt een bezoek aan Q. Grandmaster Flash is de grondlegger van de scratch en uitvinder van de crossfader. Hij zette als een van de eerste hiphoppers de apparatuur volledig naar zijn hand. Met het hiphop collectief The Furious Five bestormde hij de hitlijsten met sociaal beladen tracks als ‘The Message’ en ‘White Lines’.

Een van de bekendste breaks van Flash is de Apache Break. Deze is gebaseerd op het nummer Apache van de Incredible Bongo Band. De Apache is gebruikt voor de trailer van de Netflix serie ‘The Get Down’. Deze serie is geïnspireerd op het begin van de hiphopscene.

Ook ver buiten de hiphopscene wordt Grandmaster Flash gewaardeerd. In 2007 werd Grandmaster Flash and the Furious Five als eerste hiphopgroep ooit ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame. Grandmaster Flash is ondanks deze en vele andere eervolle benoemingen erg bescheiden gebleven: “Ik word een icoon genoemd, maar eigenlijk ben ik niets meer dan een dienaar. Ik ben dankbaar dat ik mijn muziek voor fans over de hele wereld mag spelen. Ik speel al jaren met heel mijn hart voor jong, oud, zwart en wit.’

Grandmaster Flash & The Furious Five - The Message (Official Video)
Grandmaster Flash
Tickets: € 31,50*
Datum: Za. 23 februari 2019
Open: 20:00 uur
Aanvang: 21:00 uur

* Ticketprijs inclusief servicekosten en betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook

Misschien vind je dit ook leuk