Guitar Matrix Gitarist Educatie Event

10/13/2018
Tickets

Guitar Matrix Gitarist Educatie Event

Thema Tone & Sound

Elk jaar kiezen de organisatoren een hoofdthema. Dit jaar is dat Tone & Sound, parallel aan het hoofdartikel in deze editie. Hoe haal je het beste geluid uit je instrument? Daarbij komen allerlei zaken kijken, zoals de afstelling van je instrument, je speelwijze, maar ook of je voor modeling of buizen kiest en welke versterkers en effecten je inzet. We behandelen toonvorming zowel voor elektrische als voor akoestische gitaren. En nemen daarbij ook het uitversterken van akoestisch gitaar en het opnemen van gitaar in de (thuis)studio mee.

Topgitaristen
Tal van topgitaristen, op zowel elektrische als akoestische gitaar staan op het programma om thema’s als ‘War of the modelers’ onder de loep te nemen (Bert Meulendijk, Richard Hallebeek), de sound van de slide-gitaar bij de kop te pakken (René van Barneveld), funksounds te laten horen (Cory Wong van Vulfpeck), te demonstreren hoe je gitaar het beste kan opnemen (Attie Bauw), de toonvorming op klassieke gitaar te bespreken (Izhar Elias), gitaareffecten in perspectief te zetten (Sebas Honing), tips voor het uitversterken van je akoestische gitaar te geven (John van de Veer), en je alles te laten zien over toonvorming binnen gitaarensembles (Peter Constant) en de toonvorming van jouw instrument (Jack Pisters).

• War of the modelers

• Gitaar opnemen

• Akoestische gitaar uitversterken

• Gitaareffecten in perspectief

• Toonvorming binnen gitaarensembles

• Slide Tone & Sound

• De toon van jouw instrument

• En nog veel meer!

Wie doen de clinics en workshops?

• Cory Wong (Vulfpeck)

• René van Barneveld

• Izhar Elias

• Richard Hallebeek

• Bert Meulendijk

• Jack Pisters

• Sebas Honing

• Attie Bauw

• Hermine Veltkamp

• Peter Constant

• Drieëtte Reesinck

• Rudolf Eeken

(namen onder licht voorbehoud)

Panel over modeling

Hot issue de laatste jaren; to model or not to model. En dan: welke modeler kies je als je ermee aan de slag gaat? Voer voor een panel, én voor twee workshops tijdens dit event: Richard Hallebeek laat horen wat hij met zijn Fractal Axe Fx-III doet en Bert Meulendijk laat het werken met zijn Kemper Profiling Amp zien.

Weet je niet precies wat modeling inhoudt? Met modeling kun je de klank van andere gitaren, versterkers en effecten imiteren. Het gedrag van een gitaar, amp of effect wordt bij modeling voortdurend gemeten en geanalyseerd. De resultaten worden verwerkt in een algoritme dat vervolgens het gedrag van het gemodelde apparaat kan imiteren. Een digitaal model simuleert dus niet alleen de klank van bijvoorbeeld een versterker, maar ook hoe die zich anders gedraagt bij verschillende input en op verschillende volumes. De simulatie kan heel specifiek zijn (bijvoorbeeld een model van een Marshall JCM800) of meer van een bepaalde type versterker (Fender, Mesa, Orange etc.). Meestal zitten digitale modellen kant-en-klaar in effectapparaten en versterkers of zijn als softwareplug-in verkrijgbaar. Met de Kemper Profiling Amp kun je zelf modellen maken (Kemper noemt ze ‘profiles’) van je apparatuur, wat de mogelijkheid biedt met een uitgebreide set versterkers en effecten op tour te gaan waar je normaal een extra busje voor zou moeten huren! Bert Meulendijk heeft zijn eigen BM Kemper-profiles gemaakt en komt die demonstreren en beantwoord er vragen over. Richard Hallebeek komt met het nieuwste Fractal model, dat onlangs in Gitarist 330 door hem werd getest.

Cory Wong (Vulfpeck, VS)

Als je het hebt over funksound dan kun je heel goed terecht bij Cory Wong, bekend geworden met Vulfpeck, en nu bezig aan een solocarrière met alweer zijn tweede album ‘The Optimist’ op komst. We zijn erg blij met de komst van deze Amerikaanse topgitarist. Een uitgebreid interview met hem vind je elders in deze editie.

Izhar Elias

Hij is een van de belangrijkste gitaristen op het gebied van kamermuziek en in het bijzonder

barok en nieuw gecomponeerde muziek voor klassiek gitaar. Hij is winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs. In zijn workshop gaat hij in op toonvorming op de nylonsnarige gitaar.

Tijdschema Guitar Matrix Gitarist Educatie Event

Kleine Zaal

13.30-14.30 Cory Wong

14.45-15.30 Izhar Elias – Toonvorming nylon

16.00-16.45 Panel over modeling o.l.v. Jack Pisters

17.00-17.45 René van Barneveld – Slide sounds

Barzaal

13.00-13.45 Bert Meulendijk – Kemper modeling

14.00-14.30 John van de Veer – Uitversterken van akoestische gitaar

14.45-15.15 Jack Pisters – De toon van jouw instrument

15.30-16.00 Richard Hallebeek - Fractal modeling

16.30-17.00 Sebas Honing – Gitaareffecten in perspectief

17.15-18.00 Attie Bauw - Gitaar opnemen steel & nylon

Workshop Room

13.45-14.45 Workshop Social Media

14.45-15.30 Peter Constant - Toonvorming binnen gitaarensembles

15.45-16.15 Coen Beijer – demo Spectral View Audio Analyser

16.30-17.15 Hermine Veltkamp – Lesgeven aan leerlingen visuele beperking

17.15-18.00 Drieëtte Reesinck – Suzuki-methode

Gitarist Educatie Markt 2017 - After movie

Misschien vind je dit ook leuk

Guitar Matrix Gitarist Educatie Event
Tickets: €8,25*
Datum: Za. 13 okt.
Tijd: 13:00 uur - 18:00 uur

* Ticketprijs inclusief servicekosten.

Exclusief betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook