Reserveren

'Verwacht alle hits, maar nog zooo veel meer daarnaast…'


Een interview met Fran King, die Brian Wilson vertolkt in The Bootleg Beach Boys, vooruitlopend op hun tour in de Benelux in November 2017.

Wat inspireerde jullie om The Bootleg Beach Boys te worden?

Alle vijf waren we fans van The Beach Boys. Eigenlijk was het niet meer dan logisch dat we hun muziek gingen spelen. Het was het idee van Joe Mullins, die op zoek ging naar zangers die elk een Beach Boy konden vertolken.

Wat was voor jullie het meest belangrijk bij het vertolken van de muziek van The Beach Boys?

We willen vooral recht doen aan hun unieke muzikale harmonieën. Het was die magische samenzang die ons tot Beach Boys fans heeft gemaakt. En dat willen we uitdragen.

Wat maakt The Bootleg Beach Boys zo’n succesvolle tribute band, niet alleen in jullie thuisland Ierland, maar in de hele wereld?

Ik denk dat de manier wij die muzikale harmonieën brengen heel dicht komt bij de originele Beach Boys.

Hebben jullie ooit iemand van The Beach Boys ontmoet?

Helaas hebben we hen nooit mogen ontmoeten, al hebben Brian Wilson’s band vaak zien spelen de afgelopen jaren.

The Bootleg Beach Boys hebben over de hele wereld opgetreden. Wat was jullie meest bijzondere optreden tot nu toe?

Ons meest bijzondere optreden moet waarschijnlijk nog plaatsvinden! We worden steeds beter en beter. Bij elke tour die we doen krijgen we een authentiekere sound. Maar het (outdoor) Madinet Amphitheater in Dubai was zonder meer een memorabele gebeurtenis. En ook onze Australische tour afgelopen zomer was onvergetelijk.

Wat waren we hoogte- en dieptepunten in jullie carriere tot nu toe?

Eigenlijk waren er geen dieptepunten, alleen hoogtepunten… Elk optreden bouwt als het ware op de vorige show. We streven iedere keer naar een soort van “ultieme show” en we proberen onszelf steeds verder te ontwikkelen.

Wat zijn jullie favoriete Beach Boys songs om live te spelen?

Good Vibrations, California Girls, Heroes & Villains… We zijn trots op de authentieke sound van alle nummers in onze set.

Wat zijn jullie doelstellingen?

Ons doel is om de beste te zijn. En dat zijn we!

The Bootleg Beach Boys hebben voor allerlei soorten publiek gestaan. Hoe voelt het om binnenkort voor een Nederlands publiek te staan?

We kijken er erg naar uit om in Nederland te spelen. The Beach Boys zijn altijd ontzettend populair in Nederland geweest. We kijken er naar uit om de good vibrations en de Californische surf sound naar jullie te brengen.

Waar kan het Nederlandse publiek naar uitkijken bij een The Bootleg Beach Boys live show?

Verwacht alle hits, maar nog zoooo veel meer daarnaast… Cult classics, fan favourites, rarities… Er zit voor iedereen iets bij!

The Bootleg Beach Boys spelen op 14 november 2017 in Q-Factory Amsterdam. Meer informatie en tickets voor de show vind je hier.