Johan Derksen Keeps The Blues Alive (clubshow)

02/28/2019
Tickets

Johan Derksen Keeps The Blues Alive

We kennen hem als flamboyante tv-persoonlijkheid, maar Johan Derksen is meer dan dat. Johan Derksen is de laatste jaren erg actief als promotor van de blues. Hij maakte deel uit van het management van Cuby + Blizzards, maakt radioprogramma’s en programmeerde de blues voor venues en festivals. Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft hij de beste blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Dat unieke gezelschap zoekt op 28 februari de trouwe blues-fans in Amsterdam op.

Johan Derksen Keeps The Blues Alive neemt je mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde en The Rolling Stones, Them, The Animals, John Mayall’s Bluesbreakers, The Spencer Davis Group en The Yardbirds een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van de Amerikaanse blues legendes als John Lee Hooker, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, Buddy Guy en B.B. King.

Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft Derksen de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Naast de Haagse band ‘The Clarks’ voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn line-up:

- A.J. Plug, volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland.

- Kat Riggins, toerde eerder met haar eigen band ‘Blues Revival’ de wereld over. Riggins komt speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland.

- Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. ‘Cuby + Blizzards’, ‘Herman Brood’ en ‘King of the World’.

- Roel Spanjers, multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder ‘Luther Allison’.

- Theo van Es, leadzanger van ‘The Shoes’ en één van de Pioniers in ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’.

- Michel van Dijk bekend van o.a. ‘Les Baroques’, ‘Ekseption’ en ‘Alquin’.

- Big Pete, blueszanger en mondharmonicaspeler met internationaal succes. Hij speelde in de zomer van 2017 o.a. met de ‘Red Devils’.

* LET OP: Voor dit concert zijn alleen staanplaatsen beschikbaar.

De Blues volgens Johan Derksen bij Pauw & Witteman
Johan Derksen Keeps The Blues Alive
Tickets: € 27,03*
Datum: Do. 28 feb. 2019
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur

* Ticketprijs inclusief servicekosten en betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook

Misschien vind je dit ook leuk