Kurtis Blow 'Hip-Hop's 45th Anniversary' (hiphop)

05/24/2019
Tickets

Kurtis Blow

De Amerikaanse rapper Kurtis Blow is een van de grondleggers van het hiphop-genre. Deze legendarische rapper staat bekend als een van de eerste rappers die tekende bij een groot platenlabel. Zijn eerste en bekendste hit is The Breaks (1980). Een van zijn succesvolste nummers was Basketball, een coproductie met Full Force uit Brooklyn. De Master of Ceremony is een onvervalste MC met compleet eigen stijl. DJ, producer, B-boy en oprichter van de Hiphop Kerk in Harlem; Kurtis is van alle markten thuis.

In 1959 werd de hiphopper geboren als Kurtis Walker. Hij veranderde zijn naam in Kurtis Blow op suggestie van zijn manager Russell Simmons, die later Def Jam zou oprichten. Blow trad op met legendarische DJs als Grandmaster Flash en Simmons jongere broer Joseph (die later de helft van Run-D.M.C. werd). In 1978 waren de shows van Blow in Harlem en de Bronx dé underground sensatie! Vandaag de dag speelt hij over de hele wereld, voor hiphop liefhebbers uit alle windstreken. Vrijdag 24 mei zie je de legende in Q!

Kurtis Blow -- The Breaks Video HQ
Kurtis Blow
Tickets: € 27,02*
Datum: Vr. 24 mei
Open: 20:00 uur
Aanvang: 21:00 uur

*Ticketprijs inclusief servicekosten en betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook