Modern Sound Korea: Se So Neon + Gonne Choi + Land of Peace (pop)

04/29/2018
Tickets

Modern Sound Korea

Se So Neon + Gonne Choi + Land of Peace

Het zou een leuke quizvraag kunnen zijn: wat weet je van Zuid-Koreaanse popmuziek? Grote kans dat je niet verder komt dan Gangnam Style van Psy. Dat het land naast de zogenoemde K-pop ook al jaren een volwassen muziekscene heeft, bleek onlangs nog bij de Olympische Winterspelen: een dertienjarige gitarist vertolkte Vivaldi en de band Jambinai – het boegbeeld van de Koreaanse indie scene – deed met zijn hit ‘Time of Extinction’ het stadion op z’n grondvesten schudden. En er is nog veel meer dan dat. Wie daar nieuwsgierig naar is, kan op 29 april in Amsterdam het festival ‘Modern Sound Korea’ bezoeken.

Land of Peace 랜드오브피스

Je waant je op een tropisch strand, voelt de warme zeewind door je haren en in de lucht straalt een vriendelijk zonnetje: dat gevoel van vreedzaamheid probeert het kwintet Land Of Peace te bezingen. Beïnvloed door Britse rockmuziek uit begin jaren '90 maken ze gebruik van ongedwongen klanken, boeiende gitaarcomposities met eenvoudige melodieën die hun frisheid en originaliteit benadrukt.

Gonne Choi 최고은

Wanneer je naar de muziek van Gonne Choi luistert, klinkt het alsof je meegenomen wordt naar een plek die niet op de kaart te vinden is – die plek moet je in je hart zoeken. Haar nummers hebben een unieke kleur en sfeer en haar brede muzikale blik maakt het haar makkelijk om de grenzen van genres zoals rock, folk, jazz en klassiek op te zoeken en te overschrijden.

Se So Neon 새소년

Het trio Se So Neon ontleent zijn naam aan een oud Koreaans kindertijdschrift dat So-Yoon toevallig in een boekenwinkel in Seoul vond. ‘Se’ staat voor zowel ‘nieuw’ als ‘vogel’; ‘Se Neon’ betekent ‘jongen’. De groep heeft een geheel eigen geluid, met een breed scala aan muzikale invloeden zoals blues, jazz en psychedelische rock.

[official M/V] 새소년 SE SO NEON - 파도 The Wave
Modern Sound Korea
Tickets: € 14,-*
Datum: Zo 29 april
Open: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur

* Ticketprijs inclusief servicekosten.

Exclusief betalingskosten.

Tickets
Facebook