Muzikantendag XL

05/21/2016
Tickets

Muzikantendag XL

Muzikantendag 2016 - Laat je ontdekken!

We mogen weer: op zaterdag 21 mei strijkt de Muzikantendag neer in Q-Factory in Amsterdam. Ontmoet de mensen achter de schermen van de muziekindustrie, leer van professionele muzikanten en pitch je eigen muziek bij mensen van o.a. Radio 3FM/Serious Talent, FunX, [PIAS], Agents After All, Universal Music, 3VOOR12, Noah’s Ark, OOR, Popronde, Warner Music, Nu.nl, Pinguin Radio, Radio 2 en V2 Records.

Eén datum
Anders dan de afgelopen jaren is de Muzikantendag dit jaar slechts één keer, op één locatie. Niet te missen dus, deze one shot, one chance! We hebben gekozen voor Q-Factory, het kloppende hart van musicerend Amsterdam. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer, een ruime parkeergarage voor auto’s en dicht bij de snelweg, zodat je niet helemaal het centrum in hoeft. Bovendien: Q-Factory is huge. Dat komt goed uit, want deze Muzikantendag wordt een formaatje XL.

XL
Tijdens het demospreekuur kun je feedback krijgen op je tracks en jezelf laten ontdekken door de muziekindustrie. Dat betekende in het verleden vaak lange rijen en vroeg opstaan om een plaatsje aan tafel te krijgen bij o.a. 3VOOR12, Agents After All, Universal Music en Radio 3FM. Dus hebben we nog een blik muziekprofessionals opengetrokken die jou of je band verder kunnen helpen. Maar liefst 70 experts zitten klaar voor je, van boekers tot journalisten, platenmaatschappijen, publishers en alles wat daar tussen zit. Meer kansen voor jou!

Clinics, masterclasses en flitscolleges
Natuurlijk zijn er weer diverse clinics, masterclasses en panels waarin dieper wordt ingegaan op zowel de artistiek inhoudelijke als zakelijke kant van het muzikantschap. Belangrijke onderwerpen als geld verdienen met je auteursrecht, airplay scoren, optredens krijgen en de mogelijkheden voor jouw muziek in het buitenland komen natuurlijk aan bod. Tijdens flitscolleges (denk: TedX) worden hot issues uit de muziek toegelicht door professionals uit de industrie. Na afloop kun je direct vragen stellen. Meer informatie over de sprekers, clinics en masterclasses volgen spoedig.

Muzikantendag Academy
De afgelopen anderhalf jaar zijn we –behalve de Muzikantendag organiseren natuurlijk- ook druk bezig geweest met een heel mooi project: de Muzikantendag Academy. Alles wat je moet weten als muzikant over o.a. rechten, publiciteit, contracten, publishing en liveoptredens kun je vinden op muzikantendag.nl/academy. You’re welcome.

Op een rijtje:
Muzikantendag 2016
Zaterdag 21 mei, 11.00 – 18.00 uur

Kaartverkoop
Kaarten kosten €15,- en zijn vanaf vandaag te koop viawww.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan mag je gratis op de gastenlijst! Meld je aan via bumastemra.nl.

Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl en 3FM/Serious Talent, met medewerking van Musicmaker, Interface, De Bassist, De Gitarist, Slagwerkkrant en Q-Factory. Meer info: www.muzikantendag.nl

Impressie Muzikantendag on Tour
Muzikantendag XL
Locatie: Q-Factory Amsterdam
Tickets: 15,-
Datum: Za 21 Mei
Doors: 11:00 uur
Tickets
Facebook