Nasmak presenteert INDECENT RELEASE (post punk)

11/02/2018
Tickets

Nasmak

De experimentele postpunk band Nasmak opereerde tussen 1979 en 1984 vanuit Nuenen en verkreeg internationaal succes met een combinatie van punk en new wave met een hoog improvisatie-gehalte.
Truus de Groot maakte de eerste twee jaar deel uit van de band en vertrok daarna naar de USA waar zij Plus Instruments oprichtte (met oa Lee Ranaldo, later Sonic Youth). De legendarische Engelse DJ John Peel noemde het debuut album van Nasmak de beste plaat van het Europese continent in jaren. Nasmak was de eerste Nederlandse act die bij de BBC een befaamde "Peel Session" deed.

De in 1982 uitgebrachte LP "4our Clicks" werd door OOR uitgeroepen tot "misschien wel de beste plaat ooit door een Nederlandse groep gemaakt". Na 1984 hielden de leden zich elk met verschillende muzikale projecten bezig, maar presenteerden zij zich niet meer onder de gezamenlijke Nasmak noemer.

Nu 34 jaar na het ter ziele gaan van Nasmak wordt deze avond het album "Beautiful Obscenery (An anthology of Indecent Exposures)" in beperkte oplage op vinyl uitgebracht door Collectable Vinyl. De plaat is een compilatie van live opnames en outtakes uit 1981-82 afkomstig van de Plurex cassettes Indecent Exposure 1 to 6.

Naar aanleiding van de release brengen enkele leden van Nasmak, zoals Toon Bressers en Joop van Brakel, plus een aantal gasten covers/interpretaties/versies van Nasmak songs, is er een video/muziek bijdrage van Truus de Groot, een lezing van Richard James Foster, muziek van DJ Oscar en andere muzikale verrassingen. En natuurlijk is de LP, voor een voordelige prijs, verkrijgbaar.

Nasmak Live 1979
NASMAK
Tickets:

€5*

Datum: Vr. 2 nov.
Open:
Aanvang:
20:00
20:30

* Ticketprijs inclusief servicekosten.

Exclusief betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook