Open Dag - 5 Jaar Q-Factory

09/21/2019
Tickets

5 Jaar Q-Factory

Open Dag

Ter ere van het 5-jarig bestaan opent Q-Factory haar deuren voor iedereen die een kijkje wil nemen in de oefenruimtes, de drie podia, het Q-Factory Hotel, maar ook alle opleidingen, studio’s en andere bedrijven die in Q-Factory zijn gevestigd. Houd deze pagina in de gaten voor het volledige programma.

Abbey Road Institute Amsterdam - 14:00 tot 15:00

Abbey Road Institute is een internationale muziekproductie school, opgezet door de legendarische Abbey Road Studios in London. De school biedt een Advanced Diploma in Music Production and Sound Engineering, een hands-on programma, ontwikkeld rondom de studio’s 80 jaar ervaring. De opleiding leert studenten het complete spectrum op het gebied van muziek productie en audio engineering en studenten worden klaargestoomd voor de veranderlijke hedendaagse industrie. Neem deze dag een kijkje in de studio's en stel al je vragen!

DJ School Amsterdam - 13:00 tot 14:00

DJ School Amsterdam loopt wereldwijd al tien jaar voorop als het gaat om DJ-educatie. Het instituut hield honderden eigen clubavonden en leverde talloze professionals af aan ‘de scene’. Nergens wordt het draaien van muziek zo wetenschappelijk benaderd als in de fraaie studios die de school heeft in de Q-Factory. Tijdens de open dag zullen de oprichters een workshop geven over hun eigen ‘Big Four’ leermethode voor DJ’s en Producers. Die geeft houvast voor talenten om zich zo efficient mogelijk te ontwikkelen tot een sterke professional.

DSOPM / Q-Factory Hotel - hele dag

In 2017 is het meest muzikale hotel van Amsterdam geopend, op de derde en vierde verdieping van Q-Factory. Bezoek tijdens de open dag de lobby van het hotel en luister ieder heel uur naar een van de talenten van de Dutch School of Popular Music. DSOPM is de opleiding waar je vanaf dag één in een band leert spelen, je oriënteert op de verschillende instrumenten en aan de slag met het schrijven van je eigen songs.

Foto-expositie - hele dag

In 5 jaar tijd hebben vele legendarische, excentrieke en karakteristieke artiesten op het podium gestaan. Tijdens de open dag is door het hele pand een foto-expositie te bewonderen waarin 5 jaar Q-Factory live wordt getoond. De expositie is gecureerd door gerenommeerd concertfotograaf Raymond 'Bullet-ray' van Olphen. Klik hier voor meer info.

Keijser 18 - hele dag

Keijser 18 Mediaproducties is gespecialiseerd in media voor muzikanten, dj’s en producers. Zo geven ze titels uit als De Gitarist, Musicmaker, De Slagwerkkrant en Interface. Van 14:00 tot 15:00 organiseert Slagwerkkrant de halve finale van de Herfstfest Anthem Contest, een wedstrijd waarmee je een plek kunt winnen in de finale van drumfestival Herfstfest. Daarnaast kun je om 14:30 een Aquarium Sessions bijwonen met Will & The People, die dezelfde avond optreedt in de grote zaal, én kennis maken met de redactie van alle bladen.

Keymusic - hele dag

Keymusic bied je een compleet assortiment aan muziekinstrumenten en geluidsapparatuur. Vraag professioneel advies, probeer en vergelijk instrumenten om te ontdekken wat het beste past bij jouw muziek.

Phylter Music - hele dag

Phylter Music is de studio van muziekproducent Phil Zacharias uit Londen. In zijn high-end opnamestudio in de kelder van Q-Factory maakt hij eigen tracks, maar ook muziek voor partijen als BBC Radio 1, BBC TV en verschillende tv-programma’s in het VK en de VS. Phylter Music is de hele dag geopend voor de open dag, dus kom vooral langs voor een drankje en neem een kijkje in de studio.

Swing Latino - 15:00 tot 16:00

Wil je Salsa, Bachata, Kizomba of Dancehall leren? Swing Latino heeft de rijkste variëteit aan danslessen. Met professionele docenten, die allemaal jarenlange ervaring hebben, afkomstig uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, is Swing Latino de grootste en meest authentieke dansschool in Amsterdam. Volg in hun dansstudio een workshop om de eerste stappen van Salsa te leren!

Yamato Taiko School - 12:00 tot 12:20

Taiko drummen is meer dan muziek, het geluid wordt visueel uitgedrukt met emoties en grote bewegingen. De leden van Yamato Taiko School worden begeleid door drummers van de wereldberoemde groep Yamato - the Drummers of Japan, die al meer dan 20 jaar over de hele wereld concerten houden. Laat je tijdens de open dag verrassen door een demonstratie van deze energieke groep.

Open Dag - 5 Jaar Q-Factory
Entree: Gratis
Datum: Za. 21 sept.
Tijd: 11:00 uur - 16:00 uur

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Facebook