Q-Cinema: Black Christmas (film)

12/06/2018
Tickets

Q-Cinema

Black Christmas (1974)

Bij Q-Cinema worden films vertoond op groot scherm waarin een uitzonderlijke rol is neergelegd voor muziek. Regisseur Dennis Alink maakt een selectie van enkele van zijn favoriete films en voorziet deze voor aanvang van een introductie.

Als de sfeer van kerstmis die is van gezellig samen binnen zitten terwijl het buiten koud en guur is dan is ‘Black Christmas’ de ultieme kerstfilm. Met een paar lijken, dat wel. Volgens horror-kenners startte de Canadese regisseur Bob Clark (A Christmas Story, Porky’s) met deze film het subgenre van de Slasher. Zo gaf John Carpenter aan dat hij zijn film ‘Halloween’ in eerste instantie als een vervolg op deze film zag. Het is bovendien een film die nog gemaakt is ver voordat een slasher wat dom slachtwerk van een groepje tieners was. ‘Black Christmas’ investeert meer in sfeer en psychologie dan in body-count en weet een bloedstollend verhaal neer te zetten.

Black Christmas (1974) Trailer [HD]
Q-Cinema
Tickets: € 5,75*
Datum: do. 6 dec.
Open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur

* Ticketprijs inclusief servicekosten.

Exclusief betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook