Q-Cinema: Don’t Look Back (film)

02/07/2019
Tickets

Q-Cinema

Don't Look back (1967)

Bij Q-Cinema worden films vertoond op groot scherm waarin een uitzonderlijke rol is neergelegd voor muziek. Regisseur Dennis Alink maakt een selectie van enkele van zijn favoriete films en voorziet deze voor aanvang van een introductie.

In 1965 besloot D.A. Pennebaker (Monterrey Pop, The War Room) dat het een goed moment was om Bob Dylan te volgen tijdens zijn tour door Engeland. Het bleek een legendarische tour te zijn met een registratie die enerzijds de Britse muziek pers en anderzijds Bob Dylan's persoonlijkheid bloot legt. Het was een tijd waarin beroemde muzikanten nog niet werden doodgegooid met media-trainingen en het is duidelijk dat Pennebaker toegang heeft tot een ongefilterde Bob Dylan. De film zit enerzijds bomvol met prachtige optredens en anderzijds met momenten waarop Dylan journalisten aan het uitdagen is of op de, tijdens de tour aanwezige, jonge Donovan afgeeft. De documentaire is intiem en sindsdien een toonbeeld van hoe een muziekdocumentaire kan zijn waarbij de hoofdpersoon er geen enkele moeite mee heeft dat ook zijn onhebbelijkheden zichtbaar zijn. Op 7 februari vertonen we de recente restauratie van deze klassieker.

Bob Dylan Don't Look Back Trailer
Q-Cinema
Tickets: € 5,75*
Datum: do. 7 feb.
Open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur

* Ticketprijs inclusief servicekosten en betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook

Misschien vind je dit ook leuk