Q-Cinema: Falco live at the Donauinsel (film)

02/01/2018
Tickets

Q-Cinema

Falco live at the Donauinsel (1993)

Bij Q-Cinema worden films vertoond op groot scherm waarin een uitzonderlijke rol is neergelegd voor muziek. Regisseur Dennis Alink maakt een selectie van enkele van zijn favoriete films en voorziet deze voor aanvang van een introductie.

In februari is het twintig jaar geleden dat Falco is overleden. Alhoewel hij de succesvolste Oostenrijkse muzikant is na Wolfgang Amadeus Mozart kennen de meesten hem enkel van zijn hits 'Jeanny', 'Rock Me Amadeus' en 'Der Kommissar'. Dat hij tot veel meer in staat is laat deze concertfilm zien, opgenomen in 1993 tijdens zijn hoogtijdagen, waarbij Falco en zijn band gedurende een storm optreden op een eiland in Wenen. Met een rokende sigaret zingt hij in de regen een Duits/Engelse bewerking van Bob Dylan's 'It's All Over Now Baby Blue' en transformeert hij met ieder nieuw nummer met volle overtuiging tot de hoofdpersoon van het lied. Een muzikaal genie en een wonderbaarlijke performer.
Regisseur: Peter Nagy

Naast de vertoning van de liveshow zal er tevens een live Q&A zijn met niemand minder dan de legendarische producer en componist Rob Bolland!

Falco - Donauinsel Trailer
Q-Cinema
Entree: Gratis*
Datum: 1 feb.
Open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur

* De eerste drie edities van Q-Cinema zijn gratis en daarvan is dit de laatste. Voor de erop volgende edities kunt u los een kaartje kopen voor €5,- of een jaarabonnement voor €25,-.

Facebook