Q-Cinema: Pink Floyd Live at Pompeii (film)

05/02/2019
Tickets

Q-Cinema

Pink Floyd: Live at Pompeii (1972)

Bij Q-Cinema worden films vertoond op groot scherm waarin een uitzonderlijke rol is neergelegd voor muziek. Regisseur Dennis Alink maakt een selectie van enkele van zijn favoriete films en voorziet deze voor aanvang van een introductie.

Toen regisseur Adrian Maben zijn verloren paspoort aan het zoeken was in het amphitheater van Pompeii bedacht hij dat het prachtig zou kunnen zijn om hier een concert op te nemen. Los van de aantrekkingskracht van de sfeer en de akoestiek wou hij reageren op films als Woodstock en Gimme Shelter waarbij het publiek een belangrijke rol had in de concertfilm. Wat nou als je op een verlaten plek, de stad Pompeii was grotendeels begraven na een vulkaanuitbarsting, een band laat optreden? Een nog pre-Dark Side of the Moon Pink Floyd besloot dat het een goed idee was. De concertfilm is een monument geworden in het oeuvre van de band, waarbij de locatie perfect is voor epische nummers als 'Echoes', 'Carefull with that Axe, Eugene', 'A Saucerful of Secrets', ' One of These Days' en 'Set the Controls for the Heart of the Sun'.

Pink Floyd - Live at Pompeii Trailer
Q-Cinema
Tickets: € 5,75*
Datum: do. 2 mei.
Open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur

*Ticketprijs inclusief servicekosten en betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook