Q-Cinema: The Last Waltz (film)

01/03/2019
Tickets

Q-Cinema

The Last Waltz (1978)

Bij Q-Cinema worden films vertoond op groot scherm waarin een uitzonderlijke rol is neergelegd voor muziek. Regisseur Dennis Alink maakt een selectie van enkele van zijn favoriete films en voorziet deze voor aanvang van een introductie.

Wie op zoek gaat naar de beste concertfilms zal in alle lijstjes dezelfde drie titels in de top tien tegenkomen; Stop Making Sense van The Talking Heads, Woodstock (die we 14 maart vertonen) en The Last Waltz; het befaamde afscheidsconcert van The Band. Ze spelen op de top van hun kunnen, neem bijvoorbeeld 'The Weight' waarbij de camera met soepele dolly-shots tussen de zeer geconcentreerde bandleden op het podium manoeuvreert. Daarnaast is het een concert vol prachtige gastoptredens. Van Morrison die het uitschreeuwt bij 'Caravan', Muddy Waters die met 'Mannish Boy' de wortelen van de blues vertegenwoordigt, Neil Young die stijf van de coke 'Helpless' zingt en uiteindelijk het langverwachte moment waarop Bob Dylan 'Forever Young' en 'I Shall Be Released' komt spelen. Regisseur Martin Scorsese (Taxi Driver, Raging Bull) filmde het concert, interviews en een extra dag met The Band en maakte daarmee een monumentale muziek film. We vertonen de, vanwege de 40ste verjaardag, recent opgepoetste versie van dit concert. This film must be played loud!

THE LAST WALTZ (Masters of Cinema) New & Exclusive Official Trailer
Q-Cinema
Tickets: € 5,75*
Datum: do. 3 jan.
Open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur

*Ticketprijs inclusief 15% servicekosten, exclusief betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook

Misschien vind je dit ook leuk