Q-Factory Basement Sessions: Van Dyke Brown + Jules FK

08/24/2019
Tickets

Q-Factory Basement Sessions:

Van Dyke Brown + Jules FK

In juli en augustus kun je in de kelder van Q-Factory even ontsnappen aan de zon en lekker afkoelen met live muziek en een koud biertje in je hand. Bij de Q-Factory Basement Sessions hoor je op donderdag, vrijdag en zaterdag bands in alle genres; van metal tot pop, en van reggae tot indie. Entree is helemaal gratis!

Tijdens deze editie staan de blues- en garagerockband Van Dyke Brown en de singer-songwriter Jules FK op het programma.

Van Dyke Brown is een Amsterdamse blues- en garagerockband. In 2019 bracht het viertal hun eerste single ‘You Ain’t Gold’ uit. De mannen worden naar eigen zeggen geïnspireerd door bands als The Black Keys, Eels, Alabama Shakes en Admiral Freebee. Hoe dat klinkt? Soms hard – met scheurende gitaren en een flinke lik sixties soul – maar soms gevoelig, sentimenteel en gelaagd als een Bob Ross schilderij. Overigens is de band zelfs vernoemd naar een kleur die deze iconische TV-schilder graag over zijn canvas streek.

“I can't change my mother tongue so I might as well make the most of it” - aldus Jules FK.

Op vijfjarige leeftijd begon deze Nederlandse singer-songwriter met het spelen van gitaar. Zijn ouders wilden graag dat hij Franse chansons voor hen zou voordragen, dus dat deed hij. In de loop der tijd ontwikkelde hij zich tot veelzijdig muzikant. Zijn songs doen denken aan de ‘goede oude tijd’.


Q-Factory Basement Sessions: Van Dyke Brown
Entree: Gratis
Datum: Za. 24 augustus
Open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Facebook
Bob Ross: Quiet Pond