Reserveren

Q-Factory biedt door brand gedupeerde muzikanten onderdak

De noodlottige brand in het Amsterdamse muziekcentrum Melody Line, afgelopen zaterdag, heeft vele muzikanten gedupeerd. Zij zagen hun oefenruimten en instrumenten aan de vlammen ten prooi vallen. Om niet ook hun toekomst in rook te laten opgaan, heeft Q-Factory besloten een helpende hand toe te steken. Gedupeerden van de brand, waaronder bands, solisten, een dansschool, vocal coaches en een dj-school, krijgen onderdak aangeboden bij Q-Factory.

Directeur Max Mollinger: "Wij zijn de afgelopen dagen door verschillende muzikanten gevraagd om hen te helpen. Aangezien acht van de tien mensen die bij Q-Factory werken zelf ook muzikanten zijn, zijn we hier direct op ingesprongen."

Concreet houdt dit in, dat niet gebruikte ruimten zijn vrijgemaakt en ingericht als oefenruimten, studio's en leslokalen. Die zijn volledig ingericht met instrumenten, geluidssystemen en opnamesets. Muzikanten kunnen er dus direct aan de slag.

Mollinger: "In eerste instantie gaat het om een tijdelijke situatie, maar de toekomst zal leren hoe dit zich verder ontwikkelt. De gerechten van de door muzikanten zo gewaardeerde Surinaamse keuken van Melody Line komen in ons restaurant op de kaart. Zo hebben ze toch het gevoel bij Q-Factory 'thuis' te zijn."

Over ons:

Q-Factory is gevestigd in Amsterdam-Oost en is het epicentrum op het gebied van podiumkunsten. Het muziekcentrum herbergt de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam en biedt meer dan 50 oefenruimtes in diverse formaten. In het pand aan het Atlantisplein bevinden zich tevens twee concertzalen, twee opnamestudio's, een café-restaurant, meerdere kantoren en winkels. Daarnaast wordt in het najaar van 2015 een hotel geopend.

Neem voor meer informatie contact op met Max Mollinger:

maxmollinger@q-factory-amsterdam.nl