Sandra van Nieuwland - Wonderland (pop)

04/22/2022
Tickets

Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland neemt je mee naar Wonderland. Samen met haar producer en bandlid Len van de Laak werkte ze tijdens de meerdere lockdowns aan dit nieuwe album en de gelijknamige tour. In Wonderland gaat het om 'voelen en jezelf openstellen'. Voor zowel licht als donker en alles ertussenin. Wonderland is als een prisma waar het licht op schijnt, en alle kleuren zich laten zien. De toon van de nieuwe nummers is hierdoor licht melancholisch te noemen, dromerig, romantisch zelfs.

"Ons belangrijkste uitgangspunt was dat we muziek maakten die we zelf zouden opzetten".

Waar het vorige album Human Alien (2019) wat grootser was in sound wil Sandramet haar nieuwe liedjes een meer intieme en dromerige sfeer oproepen. Op het album kiest ze voor akoestische instrumenten in combinatie met subtiele elektronica. Alles om de uiteindelijke sound eerlijk en organisch te houden en zo de puurheid en de tekstuele lading van de songs extra uit te lichten. Dit vertaalt zich in de live setting op het podium in een meer dynamische show. Van klein en breekbaar naar groots en krachtig. Daarmee keert Sandra dit voorjaar, samen met haar voltallige band, weer terug op het podium.

“Verwachteen soort van warme deken, een muzikale 'trip' waarin we de songs met elkaar verbinden door soundscapes en het publiek verleiden om weg te dromen”.

Sandra van Nieuwland breekt in 2012 definitief door als deelnemer aan The Voice of Holland. Dat zelfde jaar schrijft ze Nederlandse muziekgeschiedenis door met maar liefst vijf van haar singles in de top 10, ook nog tegelijkertijd op nummer 1, 2 en 3 te staan. Haar debuut album ‘And More’ staat zeven weken op nummer 1 en wordt beloond met platina. Na dit avontuur richt Sandra zich meer op het schrijven van indie nummers en mag ze voor haar tweede album ‘Banging On The Doors Of Love’ een gouden plaat en de prestigieuze Edison Pop voor Beste Album in ontvangst nemen.

Sandra van Nieuwland & band:

Len van de Laak (toetsen)

Milo Groenhuijzen (gitaar en vocals)

Tim Barning/Reindert Kragt (basgitaar en vocals)

Sjoerd de Vries (drums)

www.sandravannieuwland.nl

Kom alvast in de juiste sfeer, en luister de onderstaande nummers:

Sandcastles Video Clip

Cinderella | Live bij Tijd voor MAX

Little One Videoclip


Sandra van Nieuwland
Tickets: € 21,-*

*Ticketprijs inclusief €2,74 servicekosten en betalingskosten.

Datum: 22 April 2022
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook