Spannende geluiden vanuit het Q-Lab

08/29/2020
Tickets

Spannende geluiden vanuit het Q-Lab

Het vaccin tegen het Coronavirus laat nog even op zich wachten. Ondertussen blijkt hoezeer kunst en cultuur gemist wordt in onze samenleving. In het Q-Lab wordt gewerkt aan een middel wat euforie, inspiratie en creativiteit brengt in deze moeilijke tijden – live muziek!

Er worden verrassende, experimentele sessies in het Q-Lab georganiseerd met de mediapartners NH Radio, Iamsterdam en Keijser18. Rob Klerkx, bekend van de Nederlandse rockband Moke, cureert en speelt in sommige gevallen mee in de sessies. Daarnaast zoekt hij in samenwerking met professionals van Q-Factory naar ongewone kruisbestuivingen. Het programma begint vorm te krijgen met artiesten als John Engels, Sven Ratzke, Jack Pisters, Leonie Meijer en Rob Klerkx met Ruard Sanders, Edwin van Mook, Jelle Paulusma en Gusta Geleijnse. Elke week wordt een nieuwe sessie gedeeld.

Geniet hier van de eerste sessie met Sven Ratzke en pianist Christian Pabst. Samen brengen zij een prachtige ode aan het repertoire van David Bowie.

John Engels vierde enkele weken geleden zijn 85ste verjaardag. Deze gelauwerde muzikant is professioneel jazzdrummer sinds 1953 en heeft in binnen- en buitenland gespeeld met helden als Chet Baker en Toots Thielemans. Hij speelt in het Q-LAB een prachtige sessie met Tobias Nijboer en Jan van Duikeren. Bekijk de sessie hier. Wil je meer te weten komen over deze jazzlegende? Lees het interview hier.

Robby and the Secret en Jelle Paulusma verzorgen een intieme live-sessie in het Q-LAB. Ook zonder publiek komt de explosieve americana van Rob Klerkx prachtig tot zijn recht. Bekijk de sessie hier.

Leonie Meijer zingt de sterren van de hemel in deze intieme setting. Nummers als 'Scherven van Geluk', 'Naked' en 'Same River Twice' komen in het Q-LAB prachtig tot hun recht. Op het podium wordt Leonie begeleidt door niemand minder dan Jack Pisters, Jaimie van Hek, Victor Dirks en Hajo Sanders. Bekijk de sessie hier.

Leonie Meijer | Q-LAB | Scherven van Geluk, Naked, Same River Twice
Robby and the Secret | Jelle Paulusma | Q-LAB | She Said, Keeps Us Going, Bones & DNA Love
John Engels, Jan van Duikeren en Tobias Nijboer | Q-LAB | Johnny's Birthday, Chinook & Almost Blue
Sven Ratzke | Q Lab | Space Oddity, The Torch & Heroes