Staalfabriek presenteert: Selfmachine + Hillsphere (metal)

06/08/2019
Tickets

Staalfabriek presenteert:

Selfmachine + Hillsphere

Amsterdam goes metal in the basement!

Vanavond presenteren we twee moddervette locals in onze intieme kelder zaal.

De groovy melodische catchy metal sound van Selfmachine en de progrock-metal van Hillsphere.

Geen poespas maar een lekkere ouderwetse metal avond zoals het hoort met koude 0,5 liters blikken bier.

Selfmachine

Selfmachine is een metal band die het graag op de eigen manier aanpakt. De eerste keer dat zij muziek uitbrachten was dit direct in de vorm van een volledig album, namelijk "Broadcast your Identity". Het album werd erg goed ontvangen en werd bekroond door de website "Global Metal Apocalypse" met de award "dutch Release of the year". In maart 2017 lanceerde zij het tweede album "Sociental Arcade". Dit album raakt een breed scala aan topics, met als overall concept het dealen met structuren welke worden gecreëerd door de moderne maatschappij. Want het leven is een spel dat we spelen maar tegelijkertijd worden wij ook bespeeld.

Hillsphere

Hillsphere is een collectief opgezet door Elias Mayer dat dient als vorm van muzikale en persoonlijke expressie. De band benadert een breed spectrum wat veelal erkend wordt als een combinatie van progressieve Rock en Metal waarin enorm veel ruimte wordt gemaakt voor het emotionele en atmosferische aspect.

In 2015 introduceerde de band zichzelf met de instrumentale single ‘Clairvoyance’. Dit resulteerde in een Nederlandse tour waarin o.a. zalen als Melkweg, Gigant en Dynamo werden aangedaan. Het podium werd onder meer gedeeld met grootheden Pain of Salvation, Vanden Plas en Soul Secret.

Vorig jaar verscheen het langverwachte debuutalbum ‘Florescence’ dat door zowel publiek als pers meteen met lovende kritiek werd ontvangen.

‘Florescence is the process of flowering or developing richly. Hillsphere could develop into something fantastic indeed.’ - PROG Magazine

‘Van Pain of Salvation- en Queensrÿche achtige progrock neemt Hillsphere je mee tot aan moderne melodieuze metal met fraaie texturen.’ - Aardschok Magazine

Selfmachine - Breathe to Aspire [OFFICIAL VIDEO]
Hillsphere - Our Physical Way Of Speaking
Staalfabriek presenteert: Selfmachine + Hillsphere
Tickets: € 10,-*
Datum: Zat. 8 juni
Open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur

* Ticketprijs inclusief servicekosten en betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook