SWAP clothes for Tanzania (kledingruil)

08/25/2019
Tickets

Buy less - SWAP clothes for Tanzania

Kledingruil - Stichting Little Superheroes


Op zondag 25 augustus organiseert Stichting Little Superheroes, bestaande uit 6 Amsterdamse vrienden, in samenwerking met Q-Factory een kledingruil. Ruim twee jaar geleden zijn zij deze stichting gestart om zich in te zetten voor kinderen in (momenteel) Afrika onder de pijlers veiligheid, gezondheid en onderwijs. Het eerste project van Little Superheroes was het mede mogelijk maken van het bouwen van een kinderopvang in een township in Kaapstad, Zuid-Afrika. Inmiddels is de dagopvang up and running, en kunnen 80 tot 100 kinderen veilig leren en spelen! Q-Factory biedt de zaal kostenloos aan om mee te werken aan dit mooie project.

Momenteel is Stichting Little Superheroes in samenwerking met Stichting Vrienden Sengerema Hospital aan een nieuw project begonnen, namelijk het uitbreiden van de Neonatal Intensive Care Unit (NICU) in het Sengerema Hospital in Tanzania. De opening van deze afdeling in 2015 heeft geleid tot een daling van de babysterfte in 2017 met maar liefst 40%. Het doel is om de NICU uit te breiden zodat meer kinderen opgevangen kunnen worden en van de nodige medische zorg kunnen worden voorzien. Daarnaast zal er worden gestreefd naar een verbetering van de moeder-kind zorg in het Sengerema Hospital.

Dus, kom tussen 13:00 en 16:00 uur langs, zo kun jij ook een steentje bijdragen aan de uitbreiding van de couveuse-afdeling. Daarnaast weet inmiddels bijna iedereen dat de mode industrie de op een na meest vervuilende van de wereld is. Met jouw komst kun je dus verantwoord shoppen en de opbrengst zal rechtstreeks naar Tanzania gaan!

Spelregels:

  • Neem minimaal 3 / maximaal 10 items* mee (geen sokken of lingerie).
  • Neem je bijvoorbeeld 4 items mee, dan mag je dit ruilen tegen 4 items.
  • Wij hebben een afgesloten ruimte waar je kunt passen (geen paskamers).
  • Kapotte / vieze items worden vanzelfsprekend NIET geaccepteerd.
  • * onder items verstaan wij: kleding, schoenen, maar ook accessoires zoals tassen, sieraden, riemen etc.

*Pay as you like - minimaal €5,- (ongeacht het aantal items)

LET OP: geen cash, enkel met TIKKIE betalen

Buy less - SWAP clothes for Tanzania
Toegang: Min. €5,-*
Datum: Zo. 25 aug.
Tijd: 13:00 - 16:00

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Facebook