Swinder

04/30/2015
Tickets

SWINDER

+ Aafke Romeijn

Swinder (de; m,v;) 1. Zwerver. "Dij jong is n eerste swinder; 't is n echte Van Swinderen."

Het gebeurt niet vaak dat een dialectband Amsterdam aandoet. Bij Swinder is dit gegeven echter totaal te verwaarlozen. Begonnen vanuit de bescheiden ambitie om het traditionele Groningse dialect te verspreiden is de band inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan dat. Een vijfkoppige band die lekker uptempo rockt maar ook een melancholische snaar kan raken.

Afgezien van de thuiswedstrijd overtuigde Swinder op Noorderslag menig Nederlands smaakmaker van hun oorstrelende capaciteiten. Als het aan ons ligt gaat Swinder naast de regionale ook de nationale grens over.

"Het is lang geleden dat muziek in een streektaal de grenzen van zijn regio is overschreden. Wat wel gezegd moet worden: de band heeft dit hitje niet eens nodig om een indrukwekkende show neer te zetten." (3voor12)


Aafke Romeijn

Singer-songwriter gone electro. Na haar akoestische Engelstalige debuut Stella Must Die! komt Romeijn met een Nederlandstalige electroplaat CHIN.IND.SPEC.REST. vol glitter. Nummers over snelwegen, kalashnikovs en de vieze automaatkoffie die hoort bij het lerarenbestaan. Beats, ballads en alles daartussenin.

"Ik moet nog zien dat Roosbeef zoiets uitbrengt. Vernietigend mooi." (FileUnder)

"Grillig en grappig." (Atze de Vrieze, 3voor12)

"Speels goochelt Romeijn met woorden en lenig balanceert ze op een koord langs legio emoties op een opnieuw gewaagd en geslaagd album. Met de nodige branie neemt ze ook haar eigen vak - dat van docent - op bizarre wijze op de korrel. Dat doet ze opnieuw met venijnige verhalen. En met een slok lauwe automatenkoffie uit de lerarenkamer." (KindaMuzik)

www.aafkeromeijn.nl
www.facebook.com/Aafke-Romeijn
aafkeromeijn.bandcamp.com

Swinder
Locatie: Kleine zaal
Support: Aafke Romeijn
Datum: Do 30 april
Doors: 19:30 uur
Start: 20:30 uur
GRATIS
Facebook