Tax And The Outsiders + The Mighty Breaks

09/19/2015
Tickets

TAX AND THE OUTSIDERS
Terug in Oost.

The Outsiders is een legendarische nederbeatgroep uit de jaren zestig. Vier jaar lang speelden Wally Tax (zang), Ron Splinter (gitaar), Appie Rammers (bas) en Leen Busch (drums) elke zaal plat. Ze stonden in het voorprogramma van Little Richard, Pink Floyd en The Rolling Stones en leverden hits af als 'Lying All the Time', 'Touch' en 'Monkey On Your Back'. The Outsiders is de enige Nederlandse band die achttien maanden onafgebroken in de hitparade verkeerden. In 1969 ging de band uit elkaar. Met de dood van Wally Tax (in 2005) en Ron Splinter (in 2013) lijken The Outsiders definitief geschiedenis.

Eind 2014 zochten Appie en Leen elkaar weer op. Op hetzelfde moment krijgen zij een mail van de broers Tycho en Yuri Tax, twee jonge muzikanten die in de verte familie zijn van leadsinger Wally. Het onmogelijke gebeurt. Er wordt gerepeteerd en met de komst van leadgitarist Mick Langenberg zijn de heropgerichte Outsiders een feit. Een eerste optreden bevestigt wat ingewijden al weten: Appie en Leen behoren als ritmesectie nog steeds tot de top. Samen met de jonge energie van de gebroeders Tax en Mick Langenberg klinken The Outsiders als in hun beste dagen. Binnen enkele weken volgt een indrukwekkend optreden in 'De Wereld Draait Door', als daar een biografie over Wally Tax wordt gepresenteerd.

2015 is het jaar van de meest geslaagde comeback van The Outsiders tot nu toe. De optredens zijn een eerbetoon aan alle overleden bandleden. Maar bovenal zijn ze een ode aan de muziek. Die staat na meer dan een halve eeuw nog steeds als een huis.

http://www.taxandtheoutsiders.nl/

http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/337727

TAX AND THE OUTSIDERS
Locatie: Kleine zaal
Tickets: €11,-
Datum: Za 19 september
Doors: 20:00 uur
Start: 20:30 uur
Tickets
Website