The Muddy Waters Tribute Band - 65 years Hoochie Coochie Man (blues)

01/26/2019
Tickets
De Roots Fabriek presenteert

The Muddy Waters Tribute Band

65 years Hoochie Coochie Man

Support: The Electric Motor Combo

"The gypsy woman told my mother, before I was born, I got a boy-child's comin’, he's gonna be a son-of-a-gun…” Wie kent deze legendarische openingszin uit een van de bekendste bluesnummers ooit niet? Door velen gecoverd waaronder Etta James, The Rolling Stones, Eric Clapton en zelfs door Motörhead.

Willie Dixon schreef het nummer en Muddy Waters bracht het in 1954 als eerste uit op Chess Records. In januari 2019 is het 65 jaar geleden dat de zigeunervrouw de beroemde woorden uitsprak. Dus een mooi moment om stil te staan bij het nummer wat de grote doorbraak voor the father of blues betekende: McKinley Morganfield, beter bekend als Muddy Waters.

Als er één band is die de muziek van Muddy Waters eer aandoet is het wel The Muddy Waters Tribute Band. Onder leiding van Blues award winnaar Robbert Fossen en met eveneens een Dutch Blues Award winnaar, Thomas Toussaint op harmonica spelen zij de Chicago Blues van Waters net zo smerig en vol met passie als in een zwarte juke joint in het Amerika van de jaren 50. Grote kans dat de hele zaal op zaterdag 26 januari luidkeels: "Don't you know I'm here. Everybody knows I'm here. Well, you know I'm the hoochie-coochie man, everybody knows I'm here.” vanuit de tenen meezingt. Muddy Waters is een van de allergrootsten die de Blues ooit heeft voortgebracht en dat gaan we vieren!

The Electric Motor Combo verzorgt de support van deze avond. Hypnotiserende Slim Harpo boogie ’n blues uit Amsterdam met Thijs Elzinga op gitaar/zang en Fabio Galeazzi op drums. Verwacht vuige garage rock met traditionele folk, blues en country tunes.

The Muddy Waters Tribute Band | Promo Clip | 'Hoochie Coochie Tour 2019'
The Muddy Waters Tribute Band
Tickets: € 15,52*
Datum: Za. 26 jan. 2019
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

*Ticketprijs inclusief 15% servicekosten, exclusief betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook

Misschien vind je dit ook leuk