The Sugarhill Gang en Grandmaster Melle Mel & Scorpio Furious Five (Hiphop)

06/08/2019
Tickets

The Sugarhill Gang met Grandmaster Melle Mel & Scorpio van The Furious Five

The Sugarhill Gang, de eerste rapgroep die een nummer 1-hit scoorde met "Rapper’s Delight" (1979) komt samen met Grandmaster Melle Mel & Scorpio van The Furious Five naar Q. ‘Rappers Delight’ bereikte de eerste plaats in de Nederlandse top 40. Wereldwijd zijn er meer dan 12 miljoen exemplaren van de plaat verkocht!

Voor deze hit maakten de rappers Wonder Mike, Master Gee en Big Bank Hank dankbaar gebruik van een funky sample uit Chic’s “Good Times”. Dit blijkt nog steeds een gouden zet te zijn, gezien er ieder weekend wel ergens in een club of op een feest luidkeels "Now, what you hear is not a test I'm rappin' to the beat..” mee gerapt wordt.

Na het overlijden van Big Bank Hank in 2014 wordt zijn rol bij live optredens overgenomen door niemand minder dan Grandmaster Melle Mel. Hij scoorde samen met Chaka Khan een dikke hit met het door Prince geschreven “I Feel For You” en is uiteraard ook bekend als een van de originele leden van The Furious Five, de eerste hiphopgroep ooit ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame. Grandmaster Flash schreef met The Furious Five (inclusief Melle Mel en Scorpio) “The Message”, wat samen met “Rapper’s Delight” een van de meest invloedrijke platen in de geschiedenis van de hiphop is. Ook “White Lines (don’t do it)" met de karakteristieke baslijn over de gevaren van cocaine, is een regelrechte klassieker.


The Sugar Hill Gang - Rapper's Delight ( HQ, Full Version )
The Sugarhill Gang en Grandmaster Melle Mel & Scorpio Furious Five
Tickets: € 29,75*
Datum: Za. 8 juni.
Open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur

*Ticketprijs inclusief servicekosten en betalingskosten.

Eigendommen kunnen worden opgeborgen in kluisjes. Hiervoor kan je betalen met een €2 munt. Je kunt ook een muntje voor de kluisjes pinnen bij de daarvoor bestemde automaten.

Tickets
Facebook

Misschien vind je dit ook leuk