Reserveren

#DocuDinsdag

Nu het niet mogelijk is om concerten te bezoeken is het natuurlijk nog leuker om je muzikale helden in huis te halen. Daarom delen we op deze pagina iedere dinsdag een documentaire tip van onze programmeurs. Klik op de afbeelding om de documentaire te bekijken.

Herman Brood - Rock ’n Roll Junki

Herman Brood is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Q-Factory. Elk jaar wordt Brood nog geëerd in Q met een fantastisch optreden van zijn begeleidingsband Wild Romance. Programmeur Michel Bloem tipt de documentaire Herman Brood -Rock ’n Roll Junkie, een uniek portret van Nederlands grootste rockfenomeen.30 Jaar Dutch Dance

Programmeur Michel Bloem kijkt nu al uit naar Amsterdam Dance Event! Vandaag tipt hij 30 Jaar Dutch Dance. ’30 Jaar Dutch Dance brengt de muziek tot leven. Over house moet je niet alleen praten, je moet het voelen’, aldus de Volkskrant.Beatlemania

Wat was er in de jaren 60 gaande in Liverpool? Hebben The Beatles in hun eentje de weg naar het succes geplaveid of speelden daar ook andere bands een rol in? Een ding is zeker The Beatles hebben een ongelofelijke invloed gehad op het huidige muzikale landschap!
Het Wonderbaarlijke Leven van Kenny B

Kenny B is vaak te vinden in de studio’s van Q. 'Het Wonderbaarlijke Leven van Kenny B’ is een muzikale roadmovie én een intieme zoektocht naar wie Kenny is, waar hij vandaan komt en hoe hij in het leven wil staan.

Pussy Riot - A Punk Prayer

Op donderdag 29 oktober staat de omstreden band Pussy Riot in Q. Maar wie zijn die vrouwen achter die kleurrijke bivakmutsen nou eigenlijk en wat beweegt hen? ‘Pussy Riot - A Punk Prayer’ is een film over feminisme, rechtvaardigheid en vrijheid van meningsuiting in een corrupte samenleving.


Leon Hendrix, broer van Jimi

Deze documentaire werpt een blik op het interessante leven van een wereldberoemde broer. Op zaterdag 12 september eert Q het leven van Jimi Hendrix met een speciale ’50 Years in Heaven’ show. Tijdens dit concert zullen Nederlandse topmuzikanten een ode brengen aan het fantastische repertoire van de muzikale grootheid.
AMY

De film AMY vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Deze documentaire kiest het perspectief van de mens achter de muziek, Amy's nummers vormen een emotionele biografie en als ze ons aankijkt via de camera, confronteert ze ons uiteindelijk met onszelf. Prachtig!