Reserveren

Voucherregeling verplaatste en afgelaste evenementen

COVID-19 raakt ons allemaal, ook de culturele sector. Veel voorstellingen, festivals en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast. Daarom heeft de culturele sector met ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en volgens de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gezamenlijk een regeling ontwikkeld. Q-Factory sluit hierbij aan. Deze regeling bestaat uit de mogelijkheid om tickets voor verplaatste en afgelaste programma’s om te zetten in een voucher.

Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden. Bij het verplaatsen van een evenement naar een nieuwe datum blijft het oorspronkelijke ticket gewoon geldig. Is zo’n verplaatsing niet mogelijk, dan wordt het evenement definitief afgelast. Is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum óf wordt het evenement afgelast? Dan heeft de Ticketkoper drie opties:

  • Het ticket inwisselen voor een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief (service)kosten, die later ingewisseld kan worden. Deze voucher is minimaal twaalf maanden geldig en geeft je de mogelijkheid om op een later tijdstip een programma van Q-Factory te bezoeken.
  • Het ticket doneren aan Q-Factory. Hierdoor help je de financiële impact ontstaan door het virus voor ons op te vangen, zodat we bezoekers straks weer van een mooi en breed cultureel aanbod kunnen voorzien.
  • Tot slot kun je ervoor kiezen een restitutie aan te vragen. Hiervoor krijgt de ticketkoper vier weken de tijd, voordat deze automatisch overgaat in een voucher (bij een afgelast event).

Ticketkopers worden via e-mail door Ticketmaster geïnformeerd over de praktische afhandeling van hun evenement en tickets. Wij verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per mail om meer informatie te vragen.